Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

sobota 15. září 2012

Lacoste - krása hry

Rozhodla jsem se napsat článek o nějaké typicky pánské značce parfémů. Dlouho jsem ale přemýšlet nemusela, protože podle mě patří mezi naprostou špičku mezi pánskými vůněmi ty od značky Lacoste

Francouz René Lacoste se narodil roku 1904 do velmi zámožné rodiny. Původně se měl stát inženýrem na prestižní technické univerzitě, ale toužil se stát slavným tenistou. Rozhodl se tedy pro sport, což se jeho otci samozřejmě nelíbilo. René však na sobě začal velmi tvrdě pracovat a díky jeho píli byl vybrán v roce 1923 do francouzského týmu pro Davis cup. O pár let později už stál na vrcholu své tenisové kariéry a vyhrával jeden důležitý zápas za druhým. 

Jak vznikl nápad s legendárními košilemi Lacoste?
Vzhledem k tomu, že tenis je převážně letním sportem, René začal být nespokojen s předepsaným oděvem, který tvořila košile s dlouhými rukávy a sportovní sako. Rozhodl se tedy spojit s odborníky na módu a navrhl svoji legendární bavlněnou košili s krátkými rukávy, knoflíky a límcem, která byla velmi pohodlná a vzdušná. Oblečení nejprve vyzkoušel na sobě a potom se oděvy určené pro tenis rozhodl začít prodávat. Ve sportovním stylu odívání udělal převratnou změnu. Jako první totiž pochopil, že toto oblečení je vhodné nejen na sport, ale i na každodenní nošení a zároveň dokáže být moderní a stylové.

Krokodýl Lacoste
Nápad s vyšívaným krokodýlem, který se stal logem jeho značky, vznikl podle Reného přezdívky - Krokodýl, kterou dostal při tenisovém turnaji v Bostonu v roce 1927. Vsadil se totiž s kapitánem francouzského týmu, že pokud zápas vyhraje, dostane kufr z krokodýlí kůže. Tento zápas se mu sice nakonec vyhrát nepodařilo, ale média se o něm vyjádřila, že bojoval ze všech sil jako aligátor s kořistí.

Co znamenají čísla L.12.12 v názvu pólo košile?
Výroba košile s názvem L.12.12 si vyžádala opravdu velmi mnoho času a nadšení. O tom hovoří i toto tajemné označení. L znamená název Lacoste, číslo 1 je odkaz na jedinečnou látku (jemný bavlněný piket), číslo 2 znamená krátké rukávy a číslo 12 vyjadřuje počet prototypů, které museli být vyrobené, dokud nebyl René s výsledkem spokojen.
S příchodem Reného syna- Bernarda Lacoste, který po smrti otce firmu převzal, se košile začaly prodávat i v barevném provedení. Společnost začala expandovat a rozrůstat se. Později se k tradičním sportovním košilím a tričkům také přidaly parfémy, boty, hodinky, brýle, tašky a dokonce i nábytek.

Mezi nejoblíbenější pánské parfémy Lacoste patří bezesporu: Lacoste Essential, Lacoste Red, Lacoste Challenge nebo Lacoste Eau de L.12.12 Blue.



Žádné komentáře:

Okomentovat