Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

čtvrtek 9. dubna 2009

Narciso Rodriguez Essence


Zrcadlová síň...


Tak a máme ji tady - stojí pěkně na svém místě v parfumeriích, má často u sebe ceduličku s nápisem "novinka" a nedočkavě shlíží dolů na zákazníky s otázkou, jestli si ji někdo vůbec všimne a následně koupí. Kdo nebo co že to tedy je? Přece nová, pro někoho dlouho očekávaná Essence od Narcisa Rodrigueze.
Narciso Rodriguez se podle všeho zamiloval do zrcadlových minimalistických flakonů.
Nejdříve to byla tato skvostná limitovaná edice jeho první vůně, nyní firma se svou novou, moderní a značně futuristickou vizí vytvořila prostřednictvím špičkového návrháře Rosse Lovegrova i flakon pro Essence. No není to další skvostný kousek? Dokonce by se dalo říci, že do značné míry koresponduje i se svým obsahem, který je stejně čistý a s jednoduchou efektivní linií.
Narciso Rodriguez o své nové vůni prohlašuje, že je velmi sexy, ale zároveň také jiskřivá, čistá a naplněná slunečním světlem. Máme tomu věřit, nebo jsou to pouhopouhé čárymáry okolo ubohého nic? Bohužel názor na tuto vůni není zdaleka tak jednoznačný, jak by si jistě mnozí z vás asi přáli. Někdo v ní cítí pouze aldehydy polité limonádou, jiný by ji dokázal opěvovat celé hodiny. Jenže tak to bohužel u většiny vůní chodí a nezbývá, než se s tím smířit. Ostatně také slavná Chanel No 5 je rozporuplně přijímaná vůně, i přestože se již prodává přes osmdesát let!
Přiznám se, že já jsem z těch, kterým se Essence líbí. Začíná pro mne čistými aldehydovými (mýdlovými) tóny, které se však již po malé chvíli smísí z máslově kosatcovou a zároveň smyslně pižmovou tuhou hmotou. Zkrátka si představte čistý líh, v němž si v naprostém klidu hoví nažloutlá kostka másla. Ještě lépe vůni možná vystihne pravidelný tvar vosku, jehož okraje se ve studeném lihu (ačkoliv to není reálné) pomalu zaoblují a následně noří svá zvětšující se chapadla do zrádné tekutiny. Protože vůně je poměrně jednoduchá, lépe řečeno minimalistická, návrháři do parfému přidali už poté pouze vanilce podobnou pryskyřici benzoin, ambru a růži. Benzoin se krásně mísí s máslovými tóny kosatce a pižmem, ale růže zde již jen sekunduje, takže ji mnozí z vás možná ani neucítí.
Vůni Essence bych určitě vřele doporučovala všem, kdo si postupně chtějí zvykat na mýdlové, aldehydové vůni typu Chanel No 5, jelikož její jemný, svým způsobem i něžný a hladký charakter je pro vaše nenavyklé nosy naprosto perfektním "cvičistěm". Také jí určitě nepohrdnou ženy, které vyznávají heslo "méně je někdy více", a pak také ty, pro něž je elegance jejich druhá kůže...



P
odobné vůně: -

Sluší ženám: elegantní

Alegorie vůně: čistota

Typ vůně:

květinová


Ostatní atributy:

mýdlo

kosatec

Oficiální informace od výrobce:


Skupina vůně: květinová

Rok uvedení: 2009

Tvůrce: Alberto Morillas

Reklama: zde


Složení parfému:

kosatec, růže, benzoin, ambra, pižmo


Vyzkoušeli jste? Napište svou vlastní recenzi nebo klidně jen názor do komentáře...


2 komentáře:

  1. Krásná vůně růží, taková jistkřivá a živá, zároveň čistá a jemná. Nádherná!

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto jiný typ vůně, který jsem dlouho hledala a našla...Nádherně "pudrová", tzn.není sladká, ani květinová, ani fresh, ani orientální, těžká. Ve vůních se docela orientuji, ráda používám kvalitní vůně, které ale neobtěžují okolí, působí čistě, zároveň výrazně. Prostě mám ráda nenápadnou eleganci, která musí mít styl. A to je právě tato vůně...:-)

    OdpovědětVymazat