Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

pondělí 8. září 2014

Vůně zeleného čaje



Máte rádi zelený čaj v parfémech? Já jsem si vůni zeleného čaje zamilovala před několika lety, když ještě existovala značka Healing Garden. Jistě si vzpomínáte na její skvělé toaletní vody, jako byl pomeranč, levandule anebo onen zelený čaj. 

Když se tato značka přestala prodávat (dodnes nevím vlastně proč), těžko jsem sháněla nějakou podobnou vůni, ve které by byla stejně intenzivní čajová koncentrace. 

Nakonec jsem našla. Samozřejmě že vás napadá Green Tea od Elizabeth Arden – a je to tak. Tato vů
ně jako jediná opravdu voní jako pravý, čerstvě uvařený zelený čaj. Sladké a velice svěží aroma této vůně má velkou spoustu věrných příznivkyň a patřím mezi ně i já. Jediné co se tomuto parfému velice často vytýká je fakt, že nemá moc velkou výdrž. Vzhledem k jeho vcelku nízké ceně se s ním ovšem můžete polévat i několikrát denně, takže se to alespoň vyvažuje.

Čas od času mi udělá velkou radost, když vůni mého oblíbeného zeleného čaje ucítím i v některých parfémech, ve kterých bych jej nečekala. Mezi takové patří čerstvá novinka od Yves Saint Laurent s názvem Manifesto L'Éclat, která voní velice příjemně a sladce jako oslazený čaj zakápnutý trochou šťávy z pomeranče. Tato romantická a lehce hřejivá vůně se skvěle hodí do nadcházejících podzimních dní, takže ji určitě vyzkoušejte.

Ne všechny parfémy se zeleným čajem jsou ovšem věrné tomu pravému
a čerstvě uvařenému čaji. Za všechny lze zmínit například dámská vůně Moschino Funny, ve které zelený čaj voní velice synteticky a přechází až do jablečna. Je to taková podobá vůně prostředku na nádobí s jablečným aroma. Pokud jste tedy náročnější, asi vás tato vůně zrovna nenadchne. Jestliže ovšem máte rádi ovocné vůně a potrpíte si na onu prazvláštní syntetickou svěžest, potom vás možná vůně Funny zláká ke koupi...

Žádné komentáře:

Okomentovat