Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

úterý 30. září 2014

Niche parfémy



Už jste slyšeli o niche parfémech? Zajisté ano, a také jistě víte, že není úplně snadné se k nim dostat. V běžných parfumériích na ně totiž nenarazíte a jedinou možností jak se k těmto parfémovým skvostům dostat je internet. Donedávna jste byli při nákupu niche parfémů odkázáni spíše na zahraniční e -shopy, nyní docela hodně široký sortiment niche parfémů naleznete na parfums.cz, což je naprosto skvělé. K dispozici jsou tam parfémy takových značek jako je Amouage, Armani Prive, nebo Odori.

Co je to vlastně niche parfém?
Slovo niche v překladu znamená výklenek. Což by se dalo jednoduše interpretovat tak, že niche parfémy jsou vlastně něco, co vyčnívá z běžného hlavního proudu. Jsou vždy něčím výjimečné, unikátní a originální. Velice často se jedná o odváné kompozice, které dokážou ocenit pouze opravdoví fajnšmekři. Niche parfémy vynikají svojí vysokou kvalitou, čistotou esencí, výdrží a intenzitou. Jejich výroba je nákladná a složitější, nežli výroba běžných parfémů. Niche parfémy neobsahují žádné náhražky ani syntetické látky, což se projevuje i na jejich vysoké cenně. Prodávají se v zásadě online anebo v malých specializovaných buticích.

Dostala jsem možnost otestovat 3 vzorky niche parfémů. Jeden byl od mladé italské značky Nu_Be a dva vzorky od americké značky Dueto Parfums. Jaké jsou mé dojmy?
 
Kolekce parfémů Nu-Be je inspirována vesmírem a jeho vznikem. Právě proto nese tento unisexový parfém název Helium. Dle popisu by vůně měla vyvolávat představu horkovzdušného balonu zahaleného kouřem. Já v této vůni nejvíce cítím skořici společně s trochou pikantního pepře a vetiveru. Vůně je sice sladká, ale ne nijak přehnaně. Aroma vanilky a medu je v ní spíše jenom náznakem a v závěru lze pocítit lehké květinové tóny. Vůně mi tak trochu připomíná jablečný štrůdl. Díky teplému aroma je parfém vhodný pro nošení v chladných dnech.

Tato vůně ve mně evokuje staré kožené křeslo a také v ní cítím aroma tabáku. V úvodu působí trochu opojným dojmem šafrán společně s jemnou fialkou. V srdci je nejintenzivněji cítit levandule a v základu se zeširoka rozprostírají tóny pravé kůže. Tato vůně je jako stvořená pro milovníky charizmatických vůní a také pro lidi, kteří chtějí udělat velký dojem.
 
Tato vůně je již ve svém úvodu velice svěží a pozitivní. Hravé tony
citrónu jsou zlehka doplněny hruškou a následně vás parfém obklopí svým růžovým aroma. Vanilkovo dřevitý základ vůně působí velice smyslně a přitažlivě. Tuto vůni bych ohodnotila jako velice příjemný počin, který se nijak nevymyká a mohl by se líbit velice širokému spektru žen.

Žádné komentáře:

Okomentovat