Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

středa 30. dubna 2014

Jak uskladňovat parfémy



Přemýšleli jste někdy nad tím, jak uchovat krásou vůni nového parfému co nejdéle? Pokud jej máte jen tak ledabyle položený na toaletním stolku a v ranním spěchu jej ani nestihnete pořádně zavřít, anebo jste jeho víčko už dávno ztratili, nemůžete se divit, že váš parfém už není stejně tak svěží a intenzivní jako na začátku. 

To, že parfémy nemají trvanlivost do nekonečna a ode dne jejich otevření se začnou pomalu „kazit“, je asi každému jasné. I přes to, ale můžete jejich krásnou vůni uchovat co nejdéle. Každému parfému nejlépe svědčí, pokud je uchovávaný na tmavém a suchém místě mimo dosah přímých slunečních paprsků. Některé parfémy se proto chytře prodávají v tmavých flakonech, do kterých neprosvítá sluneční světlo. 

Velká většina parfémů se ovšem prodává ve flakonech průsvitných. V tomto případě můžete prodloužit jejich trvanlivost tak, že je uzavřete do skříňky nebo jej necháte v původní papírové krabičce, která je uchová v temnu.

Možná vás to překvapí, ale lahvičky s parfémem můžete ukládat i do ledničky. V tomto případě by se vám
ovšem mohlo stát, že by silice z parfému unikly ven a navoněly by vám tentokrát k vaší nelibosti sýry nebo uzeniny v ledničce….

Voňavky se nedoporučuje uchovávat ani v koupelně, i když je tam asi velké množství žen uskladňuje. Kolísavá teplota a vlhkost vzduchu totiž parfému rozhodně neprospívají a významně zkracují jeho životnost.
A jaká je tedy vlastně trvanlivost parfémů? Po otevření vám parfém vydrží zhruba 6 měsíců až rok. U kvalitních parfémů ovšem může být tato trvanlivost výrazně delší. Nejdražší parfémy totiž mohou v perfektním stavu vydržet i 5 let po otevření….

Žádné komentáře:

Okomentovat