Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

neděle 17. března 2013

Kdo je Donna Karan?

Parfémy značky DKNY jsou velice známé a celosvětově oblíbené. Vyznačují se svým osvěžujícím složením, originálními flakony ve tvaru jablek a neobyčejnou nadčasovostí. Kdo ale za návrhy parfémů stojí a která vůně DKNY je nejznámější? To vše se dozvíte v následujícím článku.

Donna Karan, rozená Donna Faske, se narodila jako dcera modelky a obchodníka s galanterií. Dva roky studovala na škole designu a později si našla práci u Anny Kleinová, která tvořila sportovní oblečení. V roce 1971 už působila jako hlavní designérka. V roce 1985 se jí za pomoci manžela, Stevena Weisse, podařilo založit společnost Donna Karan New York, neboli DKNY. Inspirací pro Donnu Karan byla její dcera Gabby. Její filozofií a zároveň velkou výzvou bylo spojit ve svých modelech komfort a luxus. To se jí očividně podařilo a její kolekce jsou známé pohodlným, ale kvalitním a stylovým oblečením.Společnost DKNY se rozhodla zvětšit své obzory tím, že kromě oděvů začala produkovat i nápadité šperky, hodinky, kabelky, doplňky, parfémy i kosmetiku.

Parfémy DKNY se zaměřují spíše na dámské vůně a naplno odráží životní styl velkolepého New Yorku.  Vůně symbolizují ženy, které mají svůj cíl a nevzdávají se. Jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších je vůně DKNY Be Delicious, která je svým složením vhodná i pro nošení na jaře.
DKNY Be Delicious je svěží, lehká vůně inspirovaná životním stylem New Yorku, vhodná především pro jarní a letní období. Zpočátku zaujme Be Delicious svou jablečnou vůní smíchanou s tónem melounu a okurky. Svěží ovocnou vůni pak střídá květinový odér připomínající rozkvetlý lipový květ.
Parfém DKNY Be Delicious snadno okouzlí každou ženu, bez ohledu na věk. Zvláště podmanivá a neodolatelná je svěžest parfému, která ve vás vyvolá pocit života a pokušení. Kombinace citrusů a květin přinese pocit nevinnosti a zároveň však neodolatelnosti a tajemství.


Žádné komentáře:

Okomentovat