Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

neděle 7. října 2012

Burberry - příběh legendární podšívky a jedinečných parfémů

Možná jste si už někdy položili otázku, proč mívá značka Burberry skoro na všech svých flakonech parfémů károvaný vzor. Nejedná se však o pouhý rozmar nebo prostě jen o velmi originální nápad. Károvaný vzor je totiž s touto firmou pevně spjat už od počátků jejího samotného vzniku...


Značka Burberry má velmi bohatou historii. Firma vznikla v roce 1856 v Hempshire kdy mladík Thomas Burberry , který byl do té doby učněm v obchodě s látkami, začal navrhovat a vyrábět oblečení do přírody a na práci. Thomas Burberry o deset let později vynalezl pevnou, nepromokavou a zároveň prodyšnou látku-gebardén. V roce 1888 na ni dokonce získal patent. Zajímavostí je i skutečnost, že do gebardénu byl oděn i Roald Amundsen-muž, který jako první dosáhl jižní pól.

Jelikož společnost měla jeden úspěch za druhým, Burberry si v roce 1920 otevřel první vlastní obchodní dům na londýnském Haymarkete, kde je až dodnes hlavní sídlo společnosti Burberry. V padesátých letech se značka Burberry stala dodavatelem pro její královské veličenstvo Královnu Elizabeth II. 

150 let stará značka luxusní módy a parfémů Burberry je ve světě ceněna hlavně pro svou eleganci a neobyčejný styl. Společnost Burberry proslavil zejména károvaný vzor, který tvořila bílá, černá a písková barva. Poprvé byla použita jako podšívka jejich kabátku v roce 1924. Společnost si později tento originální vzor se zajímavými barvami dala zaregistrovat jako ochrannou známku. V současné době se tento vzor používá při výrobě různých druhů oblečení a doplňků. Například na deštníky, šály, kabelky či cestovní kufry.
Po vypuknutí první světové války v roce 1914, společnost Burberry přizpůsobila své oděvy podle podmínek, ve kterých bojovali britští vojáci. Také byl vynalezen nový druh pláště, takzvaný „trench coat.“
Na trh s parfémy vstoupila Burberry až v osmdesátých letech. V současné době je nabídka parfémů značky Burberry velmi široká a najdete v ní celou řadu pánských a dámských parfémů.

Originální parfémy Burberry svými klasickými a prestižními vůněmi podtrhnou image osobnosti. Jsou oblíbené pro mladistvou eleganci a svěžest. Široká nabídka parfémů se honosí dokonalými vůněmi pro muže a ženy všech věkových kategorií. Flakony jsou ozdobeny typickým kostičkovým vzorem a patří tak mezi nejoblíbenější parfémy.

Žádné komentáře:

Okomentovat