Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

neděle 14. října 2012

BVLGARI - Krása Řecka v Itálii

Značka BVLGARI se ve světě parfémů vyznačuje nejen svými okouzlujícími vůněmi, ale také překrásným designem jejich flakonů. Položili jste si někdy otázku, proč parfémy od Bvlgari připomínají svým vzhledem šperk, nebo proč se někdy název firmy uvádí jako Bvlgari a někdy zase Bulgari? Na všechny tyto otázky naleznete odpovědi v tomto článku o velmi zajímavé a působivé historii značky:

Původ značky Bvlgari je v malé vesničce Paramythia v oblasti Epirus v Řecku. Zakladatel značky, klenotník Sotirio Voulgaris, zde vytvářel vzácné rytiny ze stříbra. V roce 1884 odešel do Říma, kde si otevřel svůj první obchod s drahokamy a šperky a založil tak značku Bvlgari. Začátkem 20. století přebírají klenotnictví Bvlgari jeho dva synové, kteří s výrobou šperků pokračují dále. Společnost Bvlgari postupně otevírala další obchody a expandovala i do zahraničí (New York, Ženeva, Paříž či Monte Carlo). Zaměření značky se rozrostlo o výrobu luxusních hodinek a módních doplňků. V roce 1992 Bvlgari zahájila i výrobu parfémů. O rok později byl jako první na trh uveden jemný a univerzální parfém Eau Parfumée au Thé Vert, který byl inspirovaný aromatem zeleného čaje.
A parfémy Bvlgari se téměř ihned stávají špičkou ve světě parfémů.
Mnoho věcí se v průběhu doby změnilo. Dnes můžeme po celém světě napočítat přes 230 obchodů značky Bvlgari. Největší rozmach zažila společnost v letech 1997 až 2003 a dnes patří mezi nejprestižnější značky v oblasti módních doplňků.
V současnosti najdete v sortimentu Bvlgari kompletní dárkové sady, originální hedvábné šátky, kožené kabelky, sluneční brýle a samozřejmě luxusní parfémy. Dokonce se můžete i ubytovat v některém z přepychových hotelů Bvlgari. 
Parfémy Bvlgari se vyznačují originalitou nejen složení, ale také designem flakónů, které nám připomenou tradici Bvlgari ve šperkařském průmyslu. Bvlgari v sobě nezapře italský šarm. Inspiraci čerpá z krásy římského i řeckého umění. Krásným příkladem jsou dámské řady Omnia. 
Filosofie, která stojí při zrodu každého výtvoru, zrozená ze stylistické studie charakterizované inovací tvarů a vzorů, podtrhující styl a eleganci dnešních žen a mužů zůstala do dnešní doby nezměněna.

Historie názvu značky BVLGARI
Mohli jste si všimnout, že se název značky často uvádí buďto jako Bvlgari nebo Bulgari. Který z těchto názvů je ale ten správný?
Název značky je odvozen od jména jejího řeckého zakladatele Sotiriose Voulgarise. Ten se ještě před založením své značky přestěhoval do Itálie. A protože Voulgaris se italsky přepisuje jako Bulgari, o názvu značky bylo rozhodnuto.
Aby dal své firmě punc výjimečnosti, rozhodl se Voulgaris psát jméno značky podle starořímského způsobu, tedy BVLGARI. Proto dnes někteří lidé píší Bulgari, jiní Bvlgari a další se hádají, že správně je jen jedna varianta.
I majitelé značky však uznávají obě varianty. Například v oficiální webové adrese se píše Bulgari.

PARFÉMY BVLGARI
Mezi ty nejpopulárnější patří Bvlgari Omnia, OmniaCrystaline, Aqva pour Homme, Bvlgari pour Homme Soir či třeba Bvlgari Aqva Marine pour Homme.

1 komentář:

  1. Bvlgari jsou strašně příjemné vůně, můžu jenom doporučit.

    OdpovědětVymazat