Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

čtvrtek 30. srpna 2012

Jak prodloužit vůni?


Vybrat si vhodný parfém není snadné, ale pokud jste již se svým výběrem spokojeni, dalším důležitým krokem je, naučit se jej správně používat. Každá žena má většinou nějaký svůj osvědčený trik, díky kterému si uchovává vůni parfému na svojí pokožce co nejdéle. Možností je hned několik. Nejčastěji se doporučuje aplikovat parfém na nejvíce prokrvená místa na těle, jako například zápěstí, krční tepny, místa za ušima, na spáncích, v loketních a podkoleních jamkách nebo dekolt. Tyto teplá a dobře prokrvená místa totiž pomáhají lepšímu a silnějšímu rozvinutí vůně. Také je lepší aplikovat parfém na mastnou pokožku, protože vůni déle podrží. Nejlépe je použít nějaký krém neutrální vůně. Jak je dále známo, některé parfémy mohou zanechávat skvrny na oblečení nebo dokážou poškodit šperky i pravé perly, proto se na ně aplikace nedoporučuje. Ovšem na přírodní materiály se parfém nanášet může bez problémů. Další zajímavou variantou je rozprášit před sebou vůni do vzduchu a následně tímto voňavým oparem projít. Což je sice dobrý nápad, ale asi to nebude dobrá varianta pro ty, kteří chtějí svým oblíbeným parfémem šetřit.  Vůně se také skvěle udržuje v čerstvě umytých vlasech, přičemž by aplikace na ně měla probíhat z trochu větší vzdálenosti - asi 20 cm.

Mně osobně se v poslední době velmi osvědčilo používání sprchových gelů a tělových mlék ve stejné vůni, jaký mám parfém. V současné době totiž není vůbec problém sehnat takovouhle řadu a je to dle mého názoru hodně dobrá investice, protože sprchový gel i mléko mi opravdu krásně kůži provoní. K parfémům se také vyrábějí deodoranty, což konečně řeší problém s překrývající se vůní parfému a odlišného aroma deodorantu. 


Už jste také zkusili takovéto doplňky k parfémům? Jaký je na ně váš názor? (pište prosím do komentářů)

1 komentář:

  1. Já používám tělové mléko k parfému Idole d’Armani a jsem s tím velmi spokojená. Vůně se udrží na mé pokožce daleko déle a nemusím se během dne pořád dokola přestříkávat.

    OdpovědětVymazat