Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

úterý 31. července 2012

Malá přehlídka letních vůní pro pány


Pokud si, pánové, nevíte s výběrem letní vůně rady, můžete se nechat inspirovat mým výběrem vůní, které letos považuji za nejzajímavější. Dá se říci, že s těmito vůněmi byste, dle mého názoru, mohli skvěle obstát nejen při hraní plážového volejbalu, ale i při svádění. My dámy, totiž příjemnou vůni zajisté oceníme…

Jako každý rok, i letos přibyly ve světě vůní nějaké novinky, které najdete i v těchto krátkých recenzích. Zároveň jsem také vybrala parfémy z minulého roku, které podle referencí sklidily velký úspěch mezi svými nositeli a jsou tedy velmi dobře ozkoušené…


JeanP. Gaultier Le Male Stimulating Summer Fragrance 2012
Parfém vás již na první pohled jistě zaujme svým originálním tvarem flakonu, kterým se značka Jean P.Gaultier proslavila. Le Male Stimulating Summer Fragrance 2012 je velmi nápaditá, letní exotická vůně, která se skvěle hodí pro vášnivé a temperamentní muže-dobrodruhy. Květinové akordy se zde dokonale mísí s dřevitými tóny a smyslným pižmem. S tímto výrazným a velmi mužným parfémem bude, dle mého názoru, sexy každý muž. 

Hlava: kardamom, levandule, máta
Srdce: zelené tóny, tráva
Základ: santalové dřevo, vanilka, pižmo


 
Calvin Klein Eternity for Men Summer (2012)
Eternity for Men Summer 2012 je již na první přivonění chladná a uklidňující vůně, která evokuje obraz romantického západu slunce. Nezaměnitelné tóny zde tvoří svěží vůně melounu, jalovcových bobulí a heřmánku. Vše doplňuje srdce vůně, z kterého ucítíte cedrové listí, hyacint, mimózu a fialkové listy. Základem je pačuli, jantar, pižmo a guaiakové dřevo. Tuto vůni lze tedy doporučit pro letní vášnivé večery.

Hlava: meloun, jalovec, heřmánek
Srdce: mimóza, hyacint, cedr
Základ: guajakové dřevo, jantar, pižmo, pačuli

 

 
Issey Miyake L´eau D´issey Summer 2012 Pour Homme
V této ovocné vůni dozajista ucítíte příjemný závan léta a prázdnin. Osvěžující parfém L´eau D´issey Summer 2012 Pour Homme ve vás totiž vytvoří pocit, jako kdybyste se občerstvovali u tyrkysově modré laguny. Svěží, šťavnaté citrusové akordy zajišťují dostatečnou dávku nové energie a určitě vám ihned vyčarují úsměv na tváři. Tento parfém by mohla být skvělá volba na parné letní odpoledne.

Hlava: yuzu, mandarinka
Srdce: šalvěj, kardamom, mořské tóny
Základ: ambra, vetiver

 
Puma Jam Man
Vůně je zcela bezpochybně určena pro všechny mladé muže, kteří si život chtějí vychutnávat doslova plnými doušky. Parfém totiž v sobě skrývá šťavnatý mix exotického ovoce, které je posléze doplněno levandulí a pačuli. Po přivonění k této velmi radostné a optimistické vůni ucítíte příjemný závan letních radovánek a vybaví se vám tak chvíle strávené ve vlnách rozbouřeného moře. Tváří vůně je jamajský sprinter Usain Bolt, takže o energii a jedinečnosti tohoto parfému není třeba pochybovat.

Hlava: jablko, ananas, mandarinka
Srdce: anýz, kardamom, mořské tóny, levandule
Základ: ambra, pačuli

 
Davidoff Cool Water Man Summer Dive 2011
Tomuto parfému se překvapivě velmi dobře daří evokovat stejně neobyčejný pocit, jako když se vynoříte z mořských vln. Vůně je totiž umíchána z intenzivního citrusového koktejlu, který vás okamžitě vtáhne do svého intenzivního a velmi osvěžujícího aroma. Je možné, že tomuto parfému již na dobro propadnete a už nebudete chtít žádný jiný. Barevné ladění překrásného flakónu, znázorňuje odstíny jednotlivých vrstev, na které narazíte při potápění. Jsou zde k vidění barvy průzračné blankytně modré až po fascinující zelenou, která se skrývá na samotném dně oceánů. Takže neváhejte a tento parfém určitě ozkoušejte!

Hlava: citron, mandarinka, grapefruit
Srdce: bazalka, mořské tóny
Základ: pelyněk, jalovec

Takže, jak jste se mohli sami přesvědčit, výběr je letos opravdu pestrý. Doufám, že jsem vás svými tipy trochu inspirovala a pomohla jsem vám tak při výběru vašich letních vůní.


1 komentář:

  1. Ten od Jean P.Gaultier znám, krásně voní...Používá ho můj přítel. :-)

    OdpovědětVymazat