Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

čtvrtek 26. července 2012

Moje tipy na letní dámské vůně


Už je tu zase léto a já jsem si, jako každý rok, opět lámala hlavu s výběrem té správné letní vůně, která mě bude skvěle doprovázet při všech mých dovolenkových aktivitách. V parfumériích je nabídka vůní velmi pestrá a tak mě jich letos zaujalo hned několik. Rozhodla jsem se vám zde předložit top pětici vůní, které se mi zalíbily nejvíce. Všechny jsou velice nápadité, hravé a ukrývají v sobě letní jiskru a romantiku. Posuďte sami:
 

1. Escada Marine Groove

Escada Marine Groove je dokonale letní prosluněná vůně, která dokáže skvěle provokovat a vykouzlit úsměv na tváři. Po přivonění k Escadě dostanete pocit, že sedíte na pláži a popíjíte osvěžující exotický koktejl. Opravdu skvělá představa, že? Tato vůně prostě dokonalým způsobem oslavuje léto a vytváří dobrou náladu. Skutečně velká kandidátka na tu pravou letní vůni! Escada Marine Groove by se dle mého názoru, mohla perfektně hodit k temperamentním ženám, které si plánují užít léto každým douškem.

Složení:
 
Hlava: rybíz, mango, grapefruit
Srdce: fialka, brambořík, jasmín, pivoňka
Základ: ambra, pižmo, cedr


2. Issey Miyake L´eau D´issey Summer Edition 2011



Tento osvěžující letní parfém mi svým překrásným aroma překvapivě opravdu evokoval onu mořskou lagunu plnou úchvatných červených korálů, které jsou zobrazeny na obalu. Novinka roku 2011 v sobě harmonicky mísí tóny květů, růžové vody, pivoňky a hrušky, spolu se vzácnými dřevitými a svěžími tóny. Parfém tedy skvěle doplní všechny romantické ženy, které milují vodu. Že by tohle byla ta správná volba na léto?

Složení:
 
Hlava: růže, hruška, vodní tóny
Srdce: karafiát, pivoňka
Základ: osmantus, dřevěné tóny 
 

3. Paris Hilton Passport In South Beach

Vůně vás jistě už na první pohled zaujme svým hravým obalem. Passport In South Beach vás zahalí do svého neodolatelného závoje a dodá vám potřebné sebevědomí, odvahu pustit se do neznáma a užít si tak dobrodružství na cestách. Úvod parfému patří květinovým tónům opojné rozkvetlé frézie, půvabného lotosu a sladké nektarinky. Poté se rozvoní noty křehkého jasmínu, měsíčku lékařského a vzácného osmanthusu. Úchvatnou tečku na závěr dokreslují akordy exotického santalového dřeva, které je doplněné smyslným čistým pižmem. Vůni Passport In South Beach ocení zejména mladé ženy a dívky, které milují cestování.

Složení:
 
Hlava: frézie, lotos, nektarinka
Srdce: měsíček lékařský, jasmín, osmanthus
Základ: santalové dřevo, pižmo, dřevo


4. Marina de Bourbon Paradise LYS

Vůně navozuje pocit klidu, rozkoše a harmonie. Po přivonění k parfému Paradise LYS dostanete pocit, že jste se ocitly uprostřed rajské zahrady plné exotických květin. Tento okouzlující a nezaměnitelný dámský parfém od Marina de Bourbon vám dozajista vytvoří překrásnou atmosféru v letních teplých dnech. Paradise LYS vám vřele doporučuji na romantickou schůzku.

Složení: 
Hlava: citrusy, mandarinka, aksamitník
Srdce: broskev, skořice, malina, bambus, jablko
Základ: dřevo, pižmo, ambra

5. Calvin Klein Eternity Summer (2012)

Jako poslední zde přidávám velmi zajímavou novinku Calvin Klein Eternity Summer 2012, která je inspirována letním západem slunce nad šumivým oceánem narážejícího do skalnatých útesů. Vůně se otevírá tóny japonské hrušky a martini v kombinaci s vůní květů pomerančovníku a bergamotu. V srdci vůně ucítíte tóny bílé pivoňky, modrého hyacintu a gardénie. Základ tvoří fazole tonka, heliotrop a bílé pižmo. Tento parfém vás až nečekaně mile překvapí a vyvolá vám příjemné pocity věčnosti a blaženosti.

Složení: 
Hlava: hruška, bergamot, květ pomerančovníku, martini
Srdce: hyacint, gardénie, pivoňka
Základ: tonka fazole, heliotrop, pižmo

Tak a to je vše. Já už svoji favoritku mám a co vy?

2 komentáře:

  1. Všechny jsou super, ale podle mě je nejlepší ta od Marina de Bourbon.

    OdpovědětVymazat
  2. Vloni jsem měla Paris Hilton, letos jsem si pořídila Sunflowers od Elizabeth Arden.

    OdpovědětVymazat