Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

úterý 9. září 2008

Nová vůně od Escady - Incredible Me


Protože jsme dnes a denně v televizi atakovány reklamou na nový parfém od světoznámé značky Escada, rozhodla jsem se, že budu nutně muset tuto vůni uvést v novinkách a malinko ji s Vámi seznámit jinak než prostřednictvím "obrázků" v televizi. Reklama je sice hezká věc, ale jak známo, jde jen vábení smyslů, ne rozumu. Navíc reklama na novou Escada je dosti ošidná, člověk není hloupý, aby v ní nerozpoznal podstatné prvky reklamy na Ninu od Niny Ricci, tedy samozřejmě, pokud ji někdy v životě viděl. Ale dost povídání okolo, soustředmě se na novou vůni, kterou jsem již měla tu čest "ochutnat". Nejdříve si přečtěme to, co o ní řekl sám Damiano Biella, vedoucí módní návrhář značky Escada:

“Novým členem rodiny vůní Escada je vzrušující a lákavá kompozice spolu s mimořádnou ukázkou dynamického a moderního designu, který ctí nejlepší tradice značky Escada. Její úchvatný půvab míří k sexy sebevědomé ženě, která ví, co a jak nosit.”

Ha, nic zajímavého se o vůni opět nedozvíme, Damiano Biella míří svou rádoby hutně inteligentní řečí tam, kam kde je nutno, aby se vůně masově začala prodávat. Ale pokračujme ve čtení dále:

"Inspirací k vytvoření nové Incredible Me je příběh, který se odehrál v thajské kavárně Chiang Mai při podávání desertu. Lahodné tiramisu tu bylo servírováno na talířku ozdobeném nádherným a voňavým květem orchideje, po které je kavárna pojmenována. Pozoruhodné propojení oslovující všechny smysly se stalo oním impulsem, který ve zkušeném parfumáři rozezněl tu správnou strunu – a výsledkem je fascinující propojení asijské exotiky s evropskou chutí. Incredible Me představuje moderní a nápadité poselství smyslnosti snoubící rafinovanost východu s tradicemi západu, které zaujme mladé vyznavačky nápaditých módních trendů."

Aha, takže další z parfémových příběhů, možná pravdivý, možná ne, rozhodně však přitahující naši pozornost a násobící zvědavost, která už už touží ochutnat a očichat dosud nepoznané a jež touží zakusit příběh na vlastní pěst. A propojení východu a západu? Bohužel jak ohrané...

Vypadá to, že ani vizuální, ani textová reklama se Escadě co do originality moc nevydařila, proto se pojďme podívat na složení parfému:

Hlava:

Celá kompozice se otevírá lahodným akordem čerstvých klementýnek, které vás už při prvním nadechnutí zcela omámí svou delikátní a příjemně citrusovou hořkosladkostí. Osvěžující tón pozoruhodně kontrastuje s krémovou jemností vzápětí nastupujícího srdce.

Srdce:

Srdce nabízí opulentní květinovou kompozici, které dominují smyslný zimolez a exotická orchidej chiang mai původem z Thajska. Něžná ženskost a temperament, které v sobě tato orchidej skrývá, může připomínat mix pivoňky a šťavnatého ovoce, ale ve své podstatě vyznívá mnohem exotičtěji a svůdněji. Nechybí jí nepatrný dotek východní mystiky – což ji dělá pro Evropana tím lákavější.

Zákad:

Stačí jen říct tiramisu – a hned cítíte, jak se vám božský desert rozplývá na jazyku. Právě tak působí na vaše smysly základ Incredible Me – jako úchvatné propojení hořké kávy, smetanového mascarpone a sladkých piškotů se špetkou rafinovaného kakaového prášku a douškem amaretta. Finální efekt ještě podtrhuje nepatrný dotek ušlechtilého santálového dřeva, které tvoří pomyslnou tečku za dokonalou kompozicí.


Zajímavé, lákavé, ale vcelku nepředstavitelné. Zajímalo by mne však, co je tím "východním dotekem mystiky"? A ještě více by mne zajímalo, proč právě Escada "Incredible Me"? Že by neuvěřitelná vůně?;-) Kdybych měla vůni zhodnotit já, napsala bych, že je to jemný, neuvěřitelně pudrový a sladký moučník, který není špatný na občasné ovonění, ale mnohem lepší je takové sladké potěšení jíst než čichat...

A na závěr něco o flakónu, který není zrovna z těch nejhorších, dovolila bych si podotknout, že napravuje vše to, co reklama zkazila:

"Výjimečnost vůně potvrzuje i luxusní flakón, který je příkladem moderního designu a zároveň zhmotněním ducha samotné Incredible Me. Zřetelná inspirace slavným monogramem módního domu Escada, které se tu objevuje ve zdvojené variantě, je korunována leskem černého uzávěru.
Sametový povrch krabičky evokuje představu, že flakón je „oblečen“ do nejnovější módní kreace Escada. Dojem násobí černo červený kontrast podkladu, ze kterého vystupuje stříbřité logo stylizované litery E. Výsledkem je sexy ženský design, který upoutá už na první pohled svou originalitou."

A tady jsou ceny, za které bude vůně prodávána pravděpodobně v parfumeriích značky Fann:

ESCADA Incredible Me EdP 30ml 1 090 Kč
ESCADA Incredible Me EdP 50ml 1 590 Kč
ESCADA Incredible Me EdP 75ml 2 090 Kč
ESCADA Incredible Me Body Lotion 200ml 850 Kč
ESCADA Incredible Me Shower Gel 200ml 750 Kč
ESCADA Incredible Me Deospray 150ml 750 Kč


Ovšem pokud jste na reklamu na novou Escadu dosud nenarazili, tady ji máte v celé své kráse:








Tak co? Jste zvědaví? ;-)




Žádné komentáře:

Okomentovat