Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

sobota 27. prosince 2014

Parfémy roku 2014



Tento rok byl opět velice bohatý na zajímavé parfémové novinky. Jaké parfémy mě letos nejvíce zaujaly?

Návrhář Marc Jacobs v tomto roce opět bodoval. Nejen, že jeho parfém Honey získal cenu FiFi Awards, ale také jsme se dočkali další novinky v překrásném flakonu, který určitě patří mezi ty nejpovedenější tohoto uplynulého roku. Jedná se o dámský parfém Marc Jacobs Daisy Dream, která je inspirována křehkými sedmikráskami a blankytně modrým nebem. Tato vůně je velice vzdušná, jemná a plná příjemných květinových tónů, které se snoubí s grapefruitem, hruškou a ostružinami. Nechybí ani o něco exotičtější ingredience jako je kokos nebo liči.

Novinkou, která mě zaujala především svým flakonem, je vůně Viktor & Rolf Bonbon, která v sobě ukrývá karamel, pomeranč, broskev, vanilku a bílé květiny. Tato vůně je gurmánská, sladká a má skvělou výdrž. Flakon vůně ve tvaru bonbonu působí velice originálně a myslím, že něco takového tu ještě nebylo. Vůni bych zařadila spíše k těm univerzálnějším parfémům, kterým nejde nic zkazit, tedy ovšem jen v tom případě, pokud máte rádi karamelové bonbony.

Pánskou vůní, která mě letos zaujala je bezesporu Bvlgari Aqva Amara, která je plná slunce, mandarinek a opojného neroli. Kombinace sladkých a nahořklých tónů působí velice smyslně a zvyšuje přitažlivost muže, který vůni nosí. Vhodná pro denní i večerní nošení.

1 komentář: