Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

čtvrtek 14. srpna 2014

Guerlain Aqua Allegoria Flora Nymphea



I když se převážně věnuji očichávání těch nejčerstvějších novinek, můj nos tentokrát zaujala naprosto okouzlující vůně Aqua Allegoria Flora Nymphea od značky Guerlain, která je výjimečná zejména svým jemným medovým aroma v kombinaci s pomerančem.


Jak již napovídá název tohoto parfému, jedná se o vůni jako stvořenou pro křehké nymfy. To vám může napovědět, že tahle kompozice nebude nic přehnaně ambicionízního, dynamického nebo městského, ale naopak se v překrásně zdobené lahvičce ukrývá jemně sladká a táhlá variace na téma les, ranní vláha, paprsky slunce, lesní plody, med a nezaměnitelná vůně dřeva.


Vůně se postupně vyvíjí tak, jako kdybyste se brzy z rána vypravili na procházku lesem. Nejdříve pocítíte příjemnou vláhu a ranní rosu, která vám osvěžuje pokožku při brouzdání se zarostlou lesní cestičkou. Po cestě sbíráte šťavnaté lesní plody, na kterých se ještě třpytí kapky rosy. Jak postupujete do lesa hlouběji, uslyšíte bzukot včel, které již od rána pilně pracují. V tu chvíli vaše smysly něžně pohladí všudypřítomná sladká vůně medu. Jak se paprsky slunce začnou zintenzivňovat, vlhkost ze stromů se začne postupně vypařovat a hřejivá podoba dřeva začne být čím dál intenzivnější. 

I když do této lesní kompozice tak trochu nezapadá aroma pomeranče, protože ty na stromech v lese nerostou, přesto se perfektně toto citrusové aroma snoubí s tou vůní medu a dává mu v podstatě vyniknout
To že je tento parfém převážně medový potvrzuje také flakon samotného parfému. Ten je totiž ozdobený zlatými ornamenty, které připomínají medové plásty. I na samotné krabičce parfému je vyobrazena růžová včelka. 

Vůně Aqua Allegoria Flora Nymphea je jako stvořená pro jaro a léto. V zimním období by parfém nepůsobil tolik intenzivně, jelikož nemá zas tak dobrou výdrž. Je to přeci jen lehká toaletka. Díky tomu vás ale nebude ani v horkých dnech z té přeslazeného medové kompozice bolet hlava. 

A ke komu se tento lesní medový skvost hodí? Zejména to budou křehké ženy, které vypadají jako nymfy, milují romantické vůně a rády bývají zasněné. Jestli tento popis na vás sedí, potom zajisté tuto vůni v parfumérii vyzkoušejte – možná vás skutečně osloví!

1 komentář: