Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

čtvrtek 12. června 2014

Oranžová Bvlgari Omnia Indian Garnet



Horké léto je tu. V tomto období se nejvíce nosí už tolik důvěrné a nekonečné variace mořských tónů a exotického ovoce. Možná, že už vás to začalo nudit, stejně jako mě. Před pár dny mě zaujala internetová recenze na novou dámskou vůni Bvlgari Omnia Indian Garnet a docela mě překvapilo, že se o ní mluvilo jako o vůni vhodné na léto. Měla jsem totiž za to, že je pro horké dny až moc kořenitá, ale protože jsem ji ještě nevyzkoušela, rozhodla jsem se zajít si na obhlídku do parfumerie. 

Dámská vůně vůni Bvlgari Omnia Indian Garnet je inspirovaná západem slunce v rozpálené Indii, kdy je vše obklopeno v zvláštní oranžovou září. Stejně tak má vůně symbolizovat vzácný indický granát, který má oslnivou oranžovožlutou barvu. I složené parfému je v podstatě oranžové-a to díky citrusovému úvodu, ve kterém narazíte na oranžovou mandarinku i oranžový pomeranč. Parfém se dále skládá z vonokvětky a živočišné ambry. Co je ovšem zvláštní je fakt, že ve vůni jde cítit i něco jako mrkev a jelikož je i mrkev oranžová, pravděpodobně to byl záměr. 

Vůně Bvlgari Omnia Indian Garnet na mě působila docela dobře. I když je nezvykle kořenitá na letní
vůně, je to přeci jen ještě stále snesitelná dávka koření, kterou byste měli v horku zvládnout. Parfém má totiž i onu osvěžující stránku v podobě zejména výraznějších mandarinkových tónů. Bohužel ovšem parfém nemá moc dobrou výdrž a po pár hodinách už vám na kůži zůstane jen jakási mýdlová vůně, která vám ovšem dodá příjemně svěží pocit čistoty. 

Určitě byste tento výsledek na začátku celkem kořenité vůně nečekali, ale moje zkušenost je právě takováto. Škoda, že vůně nemá lepší výdrž, protože jinak je to podle mě docela originální kousek na léto. Bvlgari Omnia Indian Garnet si dokážu představit na skutečně elegantní a smyslné ženě, která se v pozdním letním odpoledni prochází po městě v rozevlátých oranžových šatech. A pokud ve vašem šatníku nějaké oranžové šaty máte, s touto vůní jim teprve dodáte ten správný šmrnc….

Žádné komentáře:

Okomentovat