Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

středa 20. listopadu 2013

Moje podzimní návštěva parfumérie



Po delší době jsem se rozhodla navštívit parfumérii a očichat tam nějaké zajímavé vůně pro podzim. Mým cílem byla především jedna z novinek Chloé Roses de Chloé, kterou jsem si ještě na sobě pořádně neozkoušela. Nakonec mě ale v parfumérii zlákaly vůně, o kterých nelze říct, že by pro podzimní období byly často doporučované. Každopádně však všechny, které jsem nakonec ozkoušela, měly s podzimem nečekaně hodně společného…

Nejprve tedy napíši svoji krátkou recenzi na Chloé Roses de Chloé:
 Tato vůně je svým tvarem flakonu velmi podobná klasické Chloé Chloé a proto jsem původně myslela, že její aroma bude pokračovat v podobném stylu. Čekala jsem něco stejného, jako je Chloé, akorát s malým přídavkem růží tentokráte v růžové lahvičce. V tomhle jsem se ale hodně zmýlila, protože Roses de Chloé má se známou vůní z roku 2008 opravdu velmi málo společného…možná jen okrajově.

Vůně Roses de Chloé je jakoby mýdlová, krémová a připomíná aroma čerstvě umyté pokožky přírodním růžovým mýdlem. Růže je v této kompozici pojata docela netradičně. Nejdříve růže voní jakoby oroseně a postupně přechází v aroma sušených růžových plátků. Na kůži má parfém tendenci projít během krátké chvilky několika přeměnami a poté se příjemně ustálí. Vůně se skvěle hodí pro pravé romantičky a elegantní ženy. Je velice jemná, nevtíravá a jakoby splyne s kůží. Opravdu skvělá záležitost! Myslím, že to bude velký trhák. Z mého pohledu ale možná ten flakon mohli ladit v jiném stylu, aby nemátl zákazníky a nepřisuzovali parfému vlastnosti vůně Chloé. Aroma růží sice není pro podzim zrovna typické, ale myslím si, že růže jsou zkrátka tak univerzální, že jsou skvělým doplňkem ženy po celý rok.

Nevím jak vám, ale mě parfémy Burberry v kostkovaných flakonech vždycky připomínali podzim. Asi to bude mojí představou pravého anglického gentlemana v hřejivém kostkovaném kabátě. V parfumérii mě proto zaujala známá klasika Burberry Brit-a musím říct, že flakon parfému v podstatě nemate. Když jsem si Burberry Brit šplíchla na ruku, necítila jsem v tu chvíli nic jiného než samou vanilku a mandle- a to je krásné hřejivé aroma, které je pro přelom podzimu a zimy jako stvořené! V podstatě mi to připomnělo vůni vánočního cukroví, takže parfém je vhodný i pro nadcházející advent…..velmi intenzivní aroma a velmi milé překvapení….vyzkoušejte a napište mi váš názor na tuto sladkou, krémovou vůni.

Lolita Lempicka Lolita Lempicka- i když tato vůně možná není úplně určená pro podzimní období a její tzv. „vílovost“(je jako stvořená pro křehkou vílu) by možná mohla někomu evokovat spíše jaro, já osobně v této vůni vidím určitou dávku magie a hřejivosti. Vůně je sladká a zaujme všechny gurmány. Lékořice v úvodu určitě nemá nic společného s jarním pobíháním po louce, ale možná spíše s podzimním brouzdáním se v listí a pochutnání si na nějakém dobrém moučníku…parfém totiž v sobě ukrývá i něco jako aroma likéru, takže zákusek je hned na světě! Flakon vůně mi připomíná něco jako zmrzlé jablko, vzhledem k tomu, že má modrou barvu….takže tato vůně je pro končící podzim a nadcházející zimu nakonec jako stvořená. A jaký je váš názor?

1 komentář:

  1. Lolitku mám a nemůžu se od ní odtrhnout...pro mě je to typická podzimní až spíše zimní vůně....sladká, gurmánská, mám chuť ji ochutnat.

    OdpovědětVymazat