Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

úterý 5. listopadu 2013

Milujete vůni čokolády?



Snad každá žena má ráda čokoládu. Na čokoládě ovšem není výtečná pouze její chuť, ale také její aroma, čehož si také už dávno všimli světoví návrháři parfémů. Trochu jsem zapátrala mezi vůněmi a vybrala tři nejzajímavější dámské vůně, ve kterých je aroma čokolády nejvíce patrné. Následující parfémy jsou také velice vhodné pro chladnější podzimní i zimní dny. Nechejte se inspirovat!


Tato vůně je dle mého názoru jako stvořená pro všechny milovnice hořké čokolády. Zpočátku je parfém velice svěží a po chvíli vám na kůži začne přecházet v pravé nefalšované čokoládové tóny v kombinaci s orientálním kořením. Kromě čokolády v sobě BVL Notte také ukrývá nečekané a zároveň velice charismatické akordy vodky a díky tomu bych tuto vůni zařadila mezi velice netradiční. Možná, že vám tento parfém bude připadat příliš výrazný a lehce chlapský. Je pravda, že i já bych ho klidně zařadila mezi unisexové vůně. Tento fakt ale nevnímám jako vadu, ale spíše jako přednost, jelikož vám dodá pravou sebejistotu, charisma a kuráž. I když je vůně spíše těžší, dokáže vás nejen zahřát, ale i překvapivě ochladit. Dámskou vůni NVL Notte určitě doporučuji vyzkoušet, protože je možné, že by vás skutečně mohla chytit u srdce a pro ponuré podzimní dny by tento parfém mohla být konečně pořádná vzpruha. 
 

Thierry Mugler Angel

Dámská vůně Thierry Mugler Angel už v podstatě patří mezi legendární představitelku sladkých vůní, které v sobě ukrývají netradiční ingredience skládající se z cukrářských delikates jako je čokoláda, karamel, med nebo slaďoučké ostružiny. Tato kultovní vůně vznikla již v roce 1992 a i dnes má podle mě co nabídnout. Její aroma je velice moderní a nadčasové. Vůně takových dobrot, které v sobě ukrývá se totiž lidem bude líbit asi pořád a nikdo jim jen tak neodolá. Tento parfém je velice gurmánský a dá se o něm říci, že vám příjemně osladí život. Vůni bych spíše doporučila pro večerní nošení, ale pokud máte rády výrazné vůně, klidně ji použijte i během dne. I kdy jeden čas tuto vůni nosil skoro každý, zároveň to svědčí i o tom, že zkrátka voní krásně. Pokud jste ji ještě nikdy nevyzkoušeli tak si určitě sežeňte alespoň vzorek, tento labužnický parfém totiž opravdu stojí za to.




Při mém hledání po dámských vůních obsahujících čokoládu jsem narazila na méně známý dámský parfém Mont Blanc Femme de Montblanc, který je doslova nabitý samými lahůdkami a v podstatě připomíná ananasy nebo pomeranče zalité delikátní hořkou čokoládou. Tento parfém bych zařadila mezi velice smyslné a ženské vůně a je velice vhodný pro slavností příležitosti. Dokážu si jej skvěle představit jako doplněk k večerním plesovým šatům nebo k róbě do divadla. Parfém se skládá i z tradičních květinových tónů jako je například růže nebo jasmín. Hřejivá skořice snad mluví za vše – je to ideální vůně pro nastávající vánoční období. Pokud tedy hledáte parfém, který dokáže skvěle dotvořit blížící se atmosféru adventu a pečení vánočního cukroví politého čokoládou - poté určitě zkuste k této vůni v parfumérii přivonět.

Žádné komentáře:

Okomentovat