Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

úterý 31. července 2012

Malá přehlídka letních vůní pro pány


Pokud si, pánové, nevíte s výběrem letní vůně rady, můžete se nechat inspirovat mým výběrem vůní, které letos považuji za nejzajímavější. Dá se říci, že s těmito vůněmi byste, dle mého názoru, mohli skvěle obstát nejen při hraní plážového volejbalu, ale i při svádění. My dámy, totiž příjemnou vůni zajisté oceníme…

Jako každý rok, i letos přibyly ve světě vůní nějaké novinky, které najdete i v těchto krátkých recenzích. Zároveň jsem také vybrala parfémy z minulého roku, které podle referencí sklidily velký úspěch mezi svými nositeli a jsou tedy velmi dobře ozkoušené…


JeanP. Gaultier Le Male Stimulating Summer Fragrance 2012
Parfém vás již na první pohled jistě zaujme svým originálním tvarem flakonu, kterým se značka Jean P.Gaultier proslavila. Le Male Stimulating Summer Fragrance 2012 je velmi nápaditá, letní exotická vůně, která se skvěle hodí pro vášnivé a temperamentní muže-dobrodruhy. Květinové akordy se zde dokonale mísí s dřevitými tóny a smyslným pižmem. S tímto výrazným a velmi mužným parfémem bude, dle mého názoru, sexy každý muž. 

Hlava: kardamom, levandule, máta
Srdce: zelené tóny, tráva
Základ: santalové dřevo, vanilka, pižmo


 
Calvin Klein Eternity for Men Summer (2012)
Eternity for Men Summer 2012 je již na první přivonění chladná a uklidňující vůně, která evokuje obraz romantického západu slunce. Nezaměnitelné tóny zde tvoří svěží vůně melounu, jalovcových bobulí a heřmánku. Vše doplňuje srdce vůně, z kterého ucítíte cedrové listí, hyacint, mimózu a fialkové listy. Základem je pačuli, jantar, pižmo a guaiakové dřevo. Tuto vůni lze tedy doporučit pro letní vášnivé večery.

Hlava: meloun, jalovec, heřmánek
Srdce: mimóza, hyacint, cedr
Základ: guajakové dřevo, jantar, pižmo, pačuli

 

 
Issey Miyake L´eau D´issey Summer 2012 Pour Homme
V této ovocné vůni dozajista ucítíte příjemný závan léta a prázdnin. Osvěžující parfém L´eau D´issey Summer 2012 Pour Homme ve vás totiž vytvoří pocit, jako kdybyste se občerstvovali u tyrkysově modré laguny. Svěží, šťavnaté citrusové akordy zajišťují dostatečnou dávku nové energie a určitě vám ihned vyčarují úsměv na tváři. Tento parfém by mohla být skvělá volba na parné letní odpoledne.

Hlava: yuzu, mandarinka
Srdce: šalvěj, kardamom, mořské tóny
Základ: ambra, vetiver

 
Puma Jam Man
Vůně je zcela bezpochybně určena pro všechny mladé muže, kteří si život chtějí vychutnávat doslova plnými doušky. Parfém totiž v sobě skrývá šťavnatý mix exotického ovoce, které je posléze doplněno levandulí a pačuli. Po přivonění k této velmi radostné a optimistické vůni ucítíte příjemný závan letních radovánek a vybaví se vám tak chvíle strávené ve vlnách rozbouřeného moře. Tváří vůně je jamajský sprinter Usain Bolt, takže o energii a jedinečnosti tohoto parfému není třeba pochybovat.

Hlava: jablko, ananas, mandarinka
Srdce: anýz, kardamom, mořské tóny, levandule
Základ: ambra, pačuli

 
Davidoff Cool Water Man Summer Dive 2011
Tomuto parfému se překvapivě velmi dobře daří evokovat stejně neobyčejný pocit, jako když se vynoříte z mořských vln. Vůně je totiž umíchána z intenzivního citrusového koktejlu, který vás okamžitě vtáhne do svého intenzivního a velmi osvěžujícího aroma. Je možné, že tomuto parfému již na dobro propadnete a už nebudete chtít žádný jiný. Barevné ladění překrásného flakónu, znázorňuje odstíny jednotlivých vrstev, na které narazíte při potápění. Jsou zde k vidění barvy průzračné blankytně modré až po fascinující zelenou, která se skrývá na samotném dně oceánů. Takže neváhejte a tento parfém určitě ozkoušejte!

Hlava: citron, mandarinka, grapefruit
Srdce: bazalka, mořské tóny
Základ: pelyněk, jalovec

Takže, jak jste se mohli sami přesvědčit, výběr je letos opravdu pestrý. Doufám, že jsem vás svými tipy trochu inspirovala a pomohla jsem vám tak při výběru vašich letních vůní.


čtvrtek 26. července 2012

Moje tipy na letní dámské vůně


Už je tu zase léto a já jsem si, jako každý rok, opět lámala hlavu s výběrem té správné letní vůně, která mě bude skvěle doprovázet při všech mých dovolenkových aktivitách. V parfumériích je nabídka vůní velmi pestrá a tak mě jich letos zaujalo hned několik. Rozhodla jsem se vám zde předložit top pětici vůní, které se mi zalíbily nejvíce. Všechny jsou velice nápadité, hravé a ukrývají v sobě letní jiskru a romantiku. Posuďte sami:
 

1. Escada Marine Groove

Escada Marine Groove je dokonale letní prosluněná vůně, která dokáže skvěle provokovat a vykouzlit úsměv na tváři. Po přivonění k Escadě dostanete pocit, že sedíte na pláži a popíjíte osvěžující exotický koktejl. Opravdu skvělá představa, že? Tato vůně prostě dokonalým způsobem oslavuje léto a vytváří dobrou náladu. Skutečně velká kandidátka na tu pravou letní vůni! Escada Marine Groove by se dle mého názoru, mohla perfektně hodit k temperamentním ženám, které si plánují užít léto každým douškem.

Složení:
 
Hlava: rybíz, mango, grapefruit
Srdce: fialka, brambořík, jasmín, pivoňka
Základ: ambra, pižmo, cedr


2. Issey Miyake L´eau D´issey Summer Edition 2011



Tento osvěžující letní parfém mi svým překrásným aroma překvapivě opravdu evokoval onu mořskou lagunu plnou úchvatných červených korálů, které jsou zobrazeny na obalu. Novinka roku 2011 v sobě harmonicky mísí tóny květů, růžové vody, pivoňky a hrušky, spolu se vzácnými dřevitými a svěžími tóny. Parfém tedy skvěle doplní všechny romantické ženy, které milují vodu. Že by tohle byla ta správná volba na léto?

Složení:
 
Hlava: růže, hruška, vodní tóny
Srdce: karafiát, pivoňka
Základ: osmantus, dřevěné tóny 
 

3. Paris Hilton Passport In South Beach

Vůně vás jistě už na první pohled zaujme svým hravým obalem. Passport In South Beach vás zahalí do svého neodolatelného závoje a dodá vám potřebné sebevědomí, odvahu pustit se do neznáma a užít si tak dobrodružství na cestách. Úvod parfému patří květinovým tónům opojné rozkvetlé frézie, půvabného lotosu a sladké nektarinky. Poté se rozvoní noty křehkého jasmínu, měsíčku lékařského a vzácného osmanthusu. Úchvatnou tečku na závěr dokreslují akordy exotického santalového dřeva, které je doplněné smyslným čistým pižmem. Vůni Passport In South Beach ocení zejména mladé ženy a dívky, které milují cestování.

Složení:
 
Hlava: frézie, lotos, nektarinka
Srdce: měsíček lékařský, jasmín, osmanthus
Základ: santalové dřevo, pižmo, dřevo


4. Marina de Bourbon Paradise LYS

Vůně navozuje pocit klidu, rozkoše a harmonie. Po přivonění k parfému Paradise LYS dostanete pocit, že jste se ocitly uprostřed rajské zahrady plné exotických květin. Tento okouzlující a nezaměnitelný dámský parfém od Marina de Bourbon vám dozajista vytvoří překrásnou atmosféru v letních teplých dnech. Paradise LYS vám vřele doporučuji na romantickou schůzku.

Složení: 
Hlava: citrusy, mandarinka, aksamitník
Srdce: broskev, skořice, malina, bambus, jablko
Základ: dřevo, pižmo, ambra

5. Calvin Klein Eternity Summer (2012)

Jako poslední zde přidávám velmi zajímavou novinku Calvin Klein Eternity Summer 2012, která je inspirována letním západem slunce nad šumivým oceánem narážejícího do skalnatých útesů. Vůně se otevírá tóny japonské hrušky a martini v kombinaci s vůní květů pomerančovníku a bergamotu. V srdci vůně ucítíte tóny bílé pivoňky, modrého hyacintu a gardénie. Základ tvoří fazole tonka, heliotrop a bílé pižmo. Tento parfém vás až nečekaně mile překvapí a vyvolá vám příjemné pocity věčnosti a blaženosti.

Složení: 
Hlava: hruška, bergamot, květ pomerančovníku, martini
Srdce: hyacint, gardénie, pivoňka
Základ: tonka fazole, heliotrop, pižmo

Tak a to je vše. Já už svoji favoritku mám a co vy?

pondělí 16. července 2012

Dreaming in Portofino Dolce & Gabbana - recenze


Dolce & Gabbana Light zahájila svoji slavnou slavnou modrou vůni v roce 2001 doslova revoluci mezi moderními vůněmi. Následovala pánská verze. Tato klasická Light Blue patří mezi stálice a nejprodávanější toaletní vody vůbec.

V roce 2012 přišla společnost s novinkou Dreamimg in Portofino. 

Už obal napovídá jaký bude obsah balení. Fantastické letní středomoří, vzduch plný parnéhé léta s příměsí solného mořského oparu. Portofino je malá vesnička na sopečném ostrůvku ve středomoří, po kterém je tato vůně pojemnovaná.

Light Blue Portofino se začíná rozvíjet čerstvou kombinací líčí a ambrette. Tóny jantaru, pačuli a pižma zanechají pak výraznou stopu.


Hlava
ambrette, jahoda
Srdce
iris, osmanthus
Základ
pižmo, pačuli, ambra

Parfémy v kosmetice

Všechny milovnice vůní mají jistě své oblíbené kosmetické produkty v oblasti tělové a vlasové péče, které provoní i tyto části těla. Výrobci jako Hugo Boss, Armani, lacoste a mnozí další mají ve svém sortimentu tělové sprchové gely a tělová mléka již v základní výbavě. pro pány se pak nabízí after shaves.

Tento článek však bude o kosmetických produktech, které primárně slouží ke klasické kosmetické péče. Jejich vůně mě všas natolik nadchla, že jsem se na tyto produkty rozhodla udělat samostatný článek.

Maska na zničené chemicky poškozené vlasy

Nehodlám nyní recenzovat pridukt jako takový. Pokud Vás zajímá konkrétní účinek této masky na vlasy, přečtěte si například následující recenze v angličtině zde pod produktem.

Vůně samotná je lehce orientální. Vonné oleje jsou pěkně z vlasů cítit i po vysušení. Macadamiový ojel je kromě přidávání do valsových přípúravků hojně používáný i jako aromaterapie.






Přírodní šampon s vůní kakaa

Tento šampon patří do řady Nature. příjemná vůne kakaa nadchne nejen milovnice čokoládových lahůdek a dobrot.


Śampony a vlasové produkty Joico - řada K- pack

Nádherná vůně, kterou lze přirovnat k dražším parfémům. Po otevření tohoto šamponu máte pocit luxusu. Mytí se pak stáva dokonalým obřadem pro čichové smysly. I docela dlouho vydrží vonět ve vlasech.



Jaké jsou Vaše oblíbené vlasové produkty či krémy, jejichž vůně ve vlasech vydrží?