Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

středa 25. února 2009

Sisley Soir de Lune


Strohá elegance...


Soir de Lune je za dlouhou dobu teprve třetí vůně prestižní značky Sisley. To však vůbec nevadí, právě naopak, o co je to lepší a přehlednější, než kdysi značky doslova chrlí jednu vůní za druhou a ani jedna se nemůže chlubit valnou kvalitou či zajímavou vůní.
Sisley Soir de Lune je navíc z úplně jiné kategorie a dalo by se v této době také říci z úplně jiného světa, jelikož je to nefalšovaná elegantní chypré vůně se vším, co jí má náležet. Většina z vás nad ní možná ohrne nos a řekne si, že je to jen bohapusté mýdlo, ovšem radím vám se do této nevšední vůně zaposlouchat se přece jen o něco více.
Začátek vás možná jako mne neuchvátí, protože je to poměrně silná směska nejrůznějšího koření a citrusů, srdce je však již romanticky květinové. Cítím v něm zejména sušší růži, možná trochu konvalinky a mimózy a mýdlové tóny jehličnaté zeleně, ale i temného šepotu zeminy. Jestli vás zajímá srovnání s její starší sestřičkou Eau du Soir, tak Soir de Lune je více květinová, zatímco Eau du Soir si to ševelí podstatně výraznějším jarním zeleným tónem.
Soir de Lune samozřejmě není pro každého, není to žádná líbivá vůně, přesto jsem si téměř jistá, že si ji oblíbí ženy s citem pro luxus a eleganci...


Podobné vůně: -

Sluší ženám: elegantní

Alegorie vůně: strohost

Typ vůně:

květinová

dřevitá

zelená


Ostatní atributy:

růže

mýdlo

zeleň jehličí

Oficiální informace od výrobce:


Skupina vůně: cypřišově květinová

Rok uvedení: 2006

Tvůrce: Dominique Ropion

Reklama: zde


Složení parfému:

Hlava: citrusy, nové koření, koriandr, muškátový oříšek
Srdce: jasmín, růže, mimóza, konvalinka, broskev
Základ: mech, pačuli, pižmo, med, santalové dřevo


Vyzkoušeli jste? Napište svou vlastní recenzi nebo klidně jen názor do komentáře...


1 komentář:

  1. V porovnaní s Eau de Soir je akoby jemnejšia a sladšia,taká medovejšia,hladšia, menej citrusová... no rovnako úchvatná a nezameniteľná ako jej staršia sestra.

    OdpovědětVymazat