Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

neděle 15. února 2009

Sisley Eau du Soir


Strohá krása...



Eau du Soir je druhou, ale řekla bych o mnoho slavnější vůní světoznámé francouzské značky Sisley, která se na trhu drží již od roku 1976 a vyrábí nejenom parfémy, ale především nejrůznější kosmetické produkty. Eau du Soir přišla k nám zákazníkům tak trošku zvláštní cestou, zprvu totiž mohla krášlit pouze jednu dámu - hraběnku Isabellu d´Ornano, (parfém ji měl připomínat její dětství strávené ve Španělku) manželku Huberta d´Ornana, který značku Sisley založil. Teprve po dlouhém přemlouvání jejich přátel hraběnka v roce 1999 svolila, aby se vůně stala tzv. veřejným majetkem.
Otázkou je, proč se vůně jmenuje Eau du Soir, tedy Večerní voda. Je to jednoduše proto, že jedna z ingrediencí parfému, seringa (česky pustoryl nebo český jasmín) jednoduše voní nejkrásněji a nejintenzivněji až v noci mezi druhou a třetí hodinou.
Vůně je zpočátku silně citrusová s výrazným tónem mandarinky. Ovšem žádnou tuctovou ovocenku rozhodně nečekejte, Eau du Soir je pravá a nefalšovaná chypré, tedy pořádně zelená pecka. Po citrusovém začátku přichází na řadu pro mnohé z vás nelíbezná, suchá, jedlově zelená a lehce do mýdlova laděná vůně s jemnými náznaky černého rybízu. Tím bych si to samozřejmě mohla odbýt a říci: "Zkrátka další ze zastaralých vůni, které by na sebe stříkla pouze babička". Já se však domnívám, že Eau du Soir má v sobě opravdu cosi nesmírně elegantního, jemného, až aristokratického, co možná upoutá pozornost nejedné z nás. Je to vůně čistoty, harmonie a jisté odměřené ležérnosti. Takže?
Takže pokud máte v oblibě citrusy, zelenou lehce starodávnou svěžest a jste od přírody obdarována elegantně strohou krásou, Eau du Soir se na vás bude vyjímat více než perfektně...



Podobné vůně: -

Sluší ženám: elegantní

Alegorie vůně: hrdost

Typ vůně:

květinová

zelená


Ostatní atributy:

citrusy

černý rybíz

mýdlo


zeleň jehličí

Oficiální informace od výrobce:


Skupina vůně: cypřišově květinová

Rok uvedení: 1990

Tvůrce: Jeannine Mongin

Reklama: zde


Složení parfému:

Hlava: mandarinka, grapefruit, jedle, karafiát
Srdce: jasmín, růže, pustoryl, konvalinka
Základ: pačuli, ambra, pižmo



Vyzkoušeli jste? Napište svou vlastní recenzi nebo klidně jen názor do komentáře...


4 komentáře:

  1. Opravdu velmi, velmi krásná vůně, elegantní, krásně drží. Pro mne jedna z nejoblíbenějších - ale také dost drahá - stojí to všek za to! Určitě se nehodí pro mladé slečny.

    OdpovědětVymazat
  2. Súhlasím, hoci je veľmi drahá, stojí za to. Na úvod je dosť prenikavá, korenisto citrusovo drevitá, ale toho sa netreba zľaknúť, na koži sa nádherne rozvinie a drží...Najskôr sa mi zdalo že sa svojím charakterom hodí viac do chladného počasia, no aj v lete sa na koži nádherne rozvinie.. sú tam kvety, drevá a pod to prebleskujú citrusy svojou sviežosťou a horkosťou.. dokonale vyladená francúzska šik vôňa.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento parfém je můj nejmilejší, je to velmi krásná chypre vůně, patří k těm dražším a nebude se hodit pro mladé dívky. Rozhodně k ní patří elegance

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherná vůně.Existují prý dva názory-buď jí milujete a nebo nesnášíte,ale já jí miluju a mohla bych se v ní koupat.Elegance.

    OdpovědětVymazat