Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

sobota 7. února 2009

La Prairie Silver Rain



Čistota z nebes...



Silver Rain je prvním parfémem slavné a také notně drahé švýcarské kosmetické firmy La Prairie, která prý do svých produktů přidává "exkluzivní buněčný komplex", který zpomaluje proces stárnutí pleti a taktéž například zvyšuje její okysličení. Dokonce jsem se dozvěděla, že tuto kosmetiku z českých celebrit používá například Helena Vondráčková. Jestli chcete její účinky vyzkoušet i vy, tak si bohužel budete muset sáhnout hluboko do kapsy, jelikož výrobky této firmy jsou mnohdy ještě dvakrát dražší než výrobky takových kosmetických špiček jako Lancome nebo Clinique.
Jelikož firma má docela dobrou pověst a výrobky drahé jako čert, na její vůně jsem se přirozeně velmi těšila. Bohužel musím říci, že obě dvě (jak Silver Rain, tak Midnight Rain) mne docela zklamaly. Silver Rain má sice krásný flakon a ještě krásnější reklamní průpovídku (vůně má připomínat přírodní jev vyskytující se na jaře v Alpách, kdy z velké výšky padá tzv. stříbrný déšť), ale vůně již mi tolik nelichotí. Má sice poměrně povedený začátek, který mi skutečně připomíná čistou, lehce pocukrovanou ledovou vodu, ale vůně se poté pouze rozleží do suché, čisté, jemně vanilkové a dřevité kompozice bez nejmenší krásy a vlastního charakteru. Koho zajímá, které ingredience z vůně ucítí nejvíce, tak si může být jist zejména růžovým pepřem, vanilkou, silně a hluboce vonící magnólií a bílými květy.
Vůni bych doporučila ženám, které vyhledávají sladké, jemně vanilkové a chladné vůně a mají přirozeně rádi šedou a bílou barvu.


Podobné vůně: -

Sluší ženám: nostalgická, melancholická

Alegorie vůně: čistota

Typ vůně:

květinová

dřevitá

Ostatní atributy:

smetana

bílé květiny

magnólie


med

vanilka

Oficiální informace od výrobce:


Skupina vůně: květinová dřevitá

Rok uvedení: 2004

Tvůrce: Claude Dir

Reklama: zde


Složení parfému:

Hlava: květ sporýše, růžový pepř, bergamot, zelené jablko
Srdce: gardénie, tuberóza, marocká růže, magnólie, jasmín, koriandr
Základ: pačuli, červené santalové dřevo, fazole tonka, vanilka, pižmo


Výhodně koupíte zde



Vyzkoušeli jste? Napište svou vlastní recenzi nebo klidně jen názor do komentáře...


3 komentáře:

  1. Děkuji, děkuji, děkuji! Také dosud nechápu, v čem tkví ten luxus a vysoká cena, kterou si vůně podle některých uživatelek rozhodně zaslouží. Přijde mi celkem příjemná, ale nic převratného ani tak glamorózního. Teď už vím, že nejsem jediná co si tohle myslí, což mě upřímně a doopravdy těší! :-)

    Mimochodem, voní skoro stejně jako jeden tělový krém od Art Deca, co mám doma ;-)

    Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také děkuji.Byla jsem strašně zvědavá na tyto tolik opěvované vůně. Konečně jsem zašla do parfumérie a obě jsem vyzkoušela. Velké zklamání pro mne. Helena

      Vymazat
  2. Já naopak jsem touto vůní nadšená, plně respektuji cenu, kterou musím za tento luxus zaplatit...už šetřím!

    OdpovědětVymazat