Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

pátek 6. února 2009

Molinard Habanita



Temperamentní tygřice na lovu...



Habanita od slavné a jedné z nejstarších parfumářských firem Molinard je klasika klasik. Je to jeden z těch dodnes adorovaných orientálních či labužnicky květinových parfémů jako jsou například Caron Parfum Sacré, Guerlain Shalimar či Robert Piguet Fracas či Bal a Versailles.
Často se plete datum vzniku parfému - některé zdroje uvádějí rok 1921, jiné 1924. Kde je tedy pravda? Pravda je de facto obojí, jelikož v roce 1921 Molinard vyrobil vůni k provonění cigaretového kouře, v roce 1924 pak také parfém pro dámy. Bohužel jak se tak již často stává, dnes již jen málokdo můžete "ochutnat" pravou Habanitu, jelikož se chuděrka v roce 1988 nechala přeformulovat, aby vyhovovala dnešní "moderní" klientele.
Habanitu lze i dnes koupit v báječném Laliquově flakonu s motivem vodních nymf, který byl kdysi považován za jeden z nejkrásnějších. Ovšem žádnou vodní vůní nečekejte, Habanita je prostě a jednoduše "krásná orientální pecka". Je postavena na nádherných gurmánských sušších tabákových tónech, okolo nichž se vinou dřevité a sladce kořeněné tóny. Také se zde můžete potkat s jemně přezrálou broskví, sytou růží, lehkými pudrovými tóny a něžnou vanilkou. Někdo možná ucítí také mýdlo nebo kakao. Každopádně si buďte jisti, že Habanita je pravý a nefalšovaný kubánský doutník s vanilkovým aroma, který patří do prořízlých úst nejedné dlouhovlasé a tmavovlasé krasavice s ďáblíky v očích a nádherně tvarovanými rty.
Pokud však zrovna vy taková nejste, nezoufejte, pořiďte si něco černého, tmavého či červeného, hlavně však lehce nedbalého a sexy (možná nebude špatný i nějaký ten černý klobouček nebo šátek), nahoďte nekompromisní výraz a vyražte do společnosti...



Podobné vůně: -

Sluší ženám: živočišná, temperamentní

Alegorie vůně: hřích

Typ vůně:

orientální


Ostatní atributy:

mýdlo

pudr


růže


koření

vanilka

tabák

čokoláda/kakao

Oficiální informace od výrobce:


Skupina vůně: orientální

Rok uvedení: 1924/ 1988

Tvůrce: Molinard

Reklama: zde (zde)


Složení parfému:

Hlava: galbanum, pistácie, petitgrain, broskev
Srdce: heliotrop, jasmín, ylang-ylang, muškátový oříšek, růže stolistá, vetyver, cedr
Základ: pižmo, ambra, vanilka, pačuli, santalové dřevo, kůže, dubový mech



Vyzkoušeli jste? Napište svou vlastní recenzi nebo klidně jen názor do komentáře...


Žádné komentáře:

Okomentovat