Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

sobota 14. února 2009

Guerlain Attrape Coeur / Guet-Apens



Za dávných, tichých časů...



Vůně se zprvu jmenovala Guet-Apens a prodávala se jako limitovaní vánoční edice. O šest let později, tedy v roce 2005 se vůně přejmenovala na Attrape Coeur a dostala se do stálé Guerlainovy řady parfémů. Ovšem nejásejte předčasně, parfém pořídite pouze v buticích Guerlain jako exkluzivní vůni řady "Les Parisiennes".
Řekla bych, že vůně je to velmi staromilská. Staromilská ne ve smyslu staromódní, ale zkrátka taková, že z jejich tónů poznáte záměr parfuméra, který toužil vylíčit atmosféru časů, kdy se po ulicích Paříže ještě nehnaly uspěchané ženy v džínách, kabelkách od Diora a náručí plnou "potřebných" módních doplňků, ale důstojně se tam promenádovaly ženy ve vznešených róbách a v doprovodu svých upravených manželů.
Vůni bych popsala jako medovo-vanilkový koláč, v němž jsou důmyslně zapečeny máslově hladké kosatcové tóny a fialka. Místy se však více podobá dávno zapomenutým rtěnkám, pravému medovníku s delikátní rumovou polevou nebo vanilkovým doutníkům. Stačí si jen vybrat... Z vůně budou unešeny zejména ženy, který si potrpí na klasiku a mají v oblibě lehce gurmánské či vanilkové vůně.



Podobné vůně: -

Sluší ženám: nostalgická, melancholická

Alegorie vůně: minulost

Typ vůně:

květinová

orientální

Ostatní atributy:

fialka

kosatec


kadidlo

vanilka

Oficiální informace od výrobce:


Skupina vůně: orientální květinová

Rok uvedení: 1999/2005

Tvůrce: Jean Paul Guerlain /Maurice Roucel/ Mathilde Laurent

Reklama: zde


Složení parfému:

kosatec, fialka, růže, vanilka, santalové dřevo, ambra



Vyzkoušeli jste? Napište svou vlastní recenzi nebo klidně jen názor do komentáře...


Žádné komentáře:

Okomentovat