Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

čtvrtek 5. února 2009

Caron Pour Une Femme



Tichá ženská chvíle...



Ačkoliv recenzovaná vůně pochází z roku 2001, firma Caron vydala stejnojmennou vůni již v roce 1949. Můžeme se tedy dovtípit, že se jedná o reformulaci, přesněji řečeno o modernější pojetí staré klasiky, která se buď již tak dobře jako kdysi neprodávala, nebo firma chtěla zkrátka jen ukázat, že ne vše staré "patří do šrotu".
Ať už je to jakkoliv, nejdřív musím sama za sebe pochválit úžasně tvarovaný flakonek, která má připomínat ženské tělo a vše, co k němu beze zbytku patří - síla, ale i věčná něha a báječně, až vzrušujícím způsobem zaoblené ženské křivky.
A vůně? To je ženská přirozenost par excellence, která v sobě snoubí nejenom hebkost ženské pokožky, medový tón jejího hlasu nebo sametový pohled jejich očí, ale i smutek, věčnou touhu být v každém případě oporou svého muže či dítěte. Parfém Caron Pour Une Femme tedy není ztělesněním ženské ctižádostivosti, touhy dobývat nebo být lepší než muž, je to věčné světlo křehké ženské duše s neoblomnou sílou, pravdou a intuicí. Je to velmi jemné a něžné spojení pomerančového květu, mandarinky, růže a kadidla, které září svou oranžovou aurou, ale zároveň vše okolo pobízí k ztišení. Představte si jednoduše uschlou růži, jejíž křehké a drobivé okvětní plátky jsou zlehka ponořeny do čaje, který je nepatrně okořeněn. K tomu všemu ve stejné místnosti doutná příjemně uklidňující kadidlo a hraje pomalá jazzová hudba... Vše je tedy ztišené, klidné, důstojné a přitom neuvěřitelně křehké... A žena? Žena je v místnosti také. Je oblečena do splývavých krémově lesklých šatů a čeká... Nač? Možná na pravdu, možná na muže a možná vlastně vůbec nečeká, jen si vychutnává atmosféru neuvěřitelně vzácné chvíle ticha a samoty...



P
odobné vůně: -

Sluší ženám: klidná

Alegorie vůně: červánky

Typ vůně:

květinová

dřevitá


Ostatní atributy:

pomerančový květ

růže


kadidlo

Oficiální informace od výrobce:


Skupina vůně: cypřišově květinová

Rok uvedení: 1949/2001

Tvůrce: Richard Fraysse

Reklama: zde


Složení parfému:

Hlava: pomerančový květ, mandarinka
Srdce: kadidlo, růže
Základ: pižmo, benzoin, santalové dřevo, dubový mech



Vyzkoušeli jste? Napište svou vlastní recenzi nebo klidně jen názor do komentáře...


Žádné komentáře:

Okomentovat