Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

neděle 7. prosince 2008

Tip na milý a voňavý vánoční dáreček



Nevíte, jak obdarovat kolegyni, kamarádku nebo prostě nějakou vaši známou? Mám zde pro vás jeden tip! Co takhle jim darovat malou pozornost v podobě dárkových vánočních balíčků se vzorkami vůní, které si vlastnoručně vyrobíte?:





Co k výrobě balíčků potřebujete?


1. Nejlépe samouzavírací sáčky, abyste měly vzorečky do čeho dát. Koupíte například zde.

2. Alespoň tři parfémy ze své poličky, ze kterých vzorečky vůní uděláte. Pokud jich máte méně, nejlepší je se poohlédnout po nějakých vzorečcích nebo se zeptat maminky či babičky, jestli byste si nemohly z jejich vůní malinko odstříknout ;-)

3. Mikrozkumavky nebo vialky, abyste měly do čeho vzorečky udělat. Mikrozkumavky, které vypadají takto, seženete například zde. Vialky, které vypadají pro změnu takto, seženete tady.

4. Dekorace - například stuhu na zavázání sáčku a udělání okrasné mašličky; různé předměty, jež dáte dovnitř sáčku k vzorečkům, aby balíček nabyl a byl rovněž dekorativní. Moc pěkné dekorace nabízí například Ikea: zde nebo zde. Lze však rovněž použít dekorace, které koupíte v tzv. lidovkách. Jsou tam opravdu za "lidové ceny" a lze pořídit například kamínky, mušličky, sušené zboží apod.

5. Tiskárnu - jak jinak si chcete vytisknout na sáček štítečky "Voňavé Vánoce", "Nejmilejší kamarádce" nebo "Veselé Vánoce" apod.? Malinkaté štítečky pak mimojiné poslouží i k popisu mikrozkumavek, je totiž dobré vzorečky popsat, aby obdarovaná věděla, které parfémy ve vzorečcích jsou.

6. Dovnitř sáčku lze umístit také malinkatý papírek s citátem, který zarolujete a obvážete například barevnou bavlnkou, aby papírek vypadal jako pergamen. Jestliže vám chybí inspirace, krásné citáty, přísloví či myšlenky naleznete například zde.

7. Jako poslední potřebujete hlavně trošku trpělivosti, protože vlastnoruční výroba jednoho dekorativního balíčku vám zabere cca půl hodiny ;-)


Líbí se vám nápad? Nebo máte nějaký svůj vlastní typ na mini dáreček? Zkusily jste balíček vyrobit a povedl se/nepovedl se? Vše napište do komentáře pod článkem :-)



Článek napsala Elapela




1 komentář: