Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

neděle 21. září 2008

Yves Saint Laurent Opium



Omamná vůně vichřice, která smetla všechnu energii a sílu žen…


Opium je vůně, která v parfémovém světe vzbudila značný rozruch, ale i přesto si své originální jméno zachovala. Parfém ve mne napoprvé způsobil docela velký šok, je silný, kořeněný a cítím v něm velké množství mýdlových tónů, dokonce až příliš na to, že se má jednat o orientální vůni. V parfému lze ucítit především hřebíček, skořici, růži, jasmín, rzivé pačuli a spoustu dřeva. Na obhajobu parfému však musím dodat, že se postupem času jeho počáteční sílá a energie ztrácí a parfém tíhne spíše k něčemu sladce mýdlovému jako třeba Chanel No 5. Na rozdíl od něj je však o něco více kořenitý a nápadnější. Parfém doporučuji nosit navečer a jednoznačně k výraznému oblečení i líčení. Mladým se zřejmě líbit nebude, ale ocení jej určitě starší a životem ostřílenější dynamické a energické ženy, které se nebojí experimentovat s orientálními vůněmi.


Podobné vůně: Chanel No 5

Sluší ženám: náročná, požitkářská
Kategorie:

květinová
orientální
skořice
koření
mýdlo

Oficiální informace od výrobce:

Skupina vůně: orientální kořenitá
Rok uvedení: 1977
Ocenění FIFI: Nejlepší parfém roku 1979. Parfém zařazen do síně slávy v roce 1993.

Složení parfému:

Hlava: mandarinka, švestka, hřebíček, pepř, koriandr, bazalka
Srdce: konvalinka, skořice, růže, jasmín, broskev, karafiát, kosatec
Základ: labdanum, myrha, pačuli, vetiver, cedrové dřevo, santalové dřevo

Nejvýhodněji koupíte zde


7 komentářů:

  1. Tak tento parfém je velmi silný, samé koření a koření, ze kterého je až mdlo. Zvláštní je, že okolí se líbí, bohužel ho nepřekousnu, a to mám ráda těžší parfémy.

    OdpovědětVymazat
  2. Je krásný, osobitý,jen trochu moc mýdlový, mýdlo mi ruší dokonalost parfému. Jinak v záplavě sra... na trhu královna.Evík

    OdpovědětVymazat
  3. Je pravda, že je tento parfém hodně silný a kořeněný. Ale.... na mně voní krásně a dokonce bych řekla, že i jemně. Ideální pro silnou osobnost:-)

    OdpovědětVymazat
  4. 25 let je u mně na prvním místě. Je pro mně skvělý a v jeho náručí jsem za dámu.

    OdpovědětVymazat
  5. Dámy, nevíte jak voní nové růžové Opium?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hledala jsem v parfumkách,ale nevědí o něm a zatím nemají.Dle složení se jeví jako velmi zajímavý.A na netu hodně vyprodaný....

      Vymazat
    2. :-) voni nadherne, od puvodniho opia se hodne lisi. Z pocatku ma v sobe i chladive citrusovou slozku, postupne ztepla do jasminu. Na konci uz jsem citila bohuzel jen takovou tu jemne nasladlou vanilkovoambrovou stopu. Ale z pocatku jsem z ni byla nadsena.

      Vymazat