Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

pátek 15. srpna 2008

To jsem já...aneb klíčovou dírkou do našich voňavých životů



Tentokrát se nám představí:


Štěpánka alias "Petrolejka"


Ahoj. Jmenuji se Štěpánka, věkem patřím ještě mezi ty mladší a ráda bych se prostřednictvím těchto stránek s vámi všemi podělila o "svůj voňavý život" v jeho syrových starostech, ale i kráse. Doufám, že vás neunudím k smrti... Ale dost už povídaček, pojďte se spolu se mnou vydat na okružní jízdu mým životem ;-)


Pracuji mezi Romy, někdo by si možná řekl - špinavé povolání, ale divili byste se, jak jsou někdy Romové čistotnější než "bílí", jenže jenom tehdy, když se jim zrovna zachce. Do práce používám vůni Mon Parfum od Palomy Picasso, připomíná mi trochu romskou divokost. Když jsem s ní přišla poprvé do práce, všechny romské ženy mi začaly říkat, jak krásně voním. Svěřila jsem se, že používám Mon Parfum a zanedlouho jsem ji začala cítit na každé třetí...a to nepřeháním. Vlastně se nedivím, že se jim ta vůně líbí. Takže teď tam máme takový babský spolek "Picassek":-)


O víkendu občas zajdu na tenis, který hraji odmalička. Zpotím se vždycky tak, až ze mne kape. Žádnou vůni však nepoužívám, jen se trochu stříknu deodorantem, který mi v potu stejně nezabrání:-) Manžel si pak ze mne utahuje, že zpocená voním lépe než navoněná. Usměji se, prostě manžel je manžel a parfémy neuznává, přírodní typ, no;-)


Jinak jaká jsem? Těžko říci, miluji vše staré, miluji nostalgii, proto mám doma na poličce i parfém Mitsouko, který si na sebe stříknu vždy, když mne taková nálada popadne. Manžel se raději již předem klidí z mého zorného úhlu, ví, že potřebuji i chviky pro sebe...


A co miluji? Hmm, těžko říci, především noc, tmu, samotu, klid a zurčení řeky, která šumí za našimi okny. A pak jsem také sběratelka a milovnice beránků. Poté, co jsem si přečetla Malého prince, jsem se kdysi rozhodla, že si jednoho pořídím... A vidíte, sen se mi splnil, mám ho živého, opravdového doma. Jinak představte se, to je Hugo. A ještě miluji pole, když do nich duje vítr. Nejlépe maková... Že by proto mne uchvátil celou svou silou Kenzo Flower by Kenzo? ;-)



Jinak pro ty, kteří se mermomocí snaží dovtípit, proč mi říkají Petrolejka, tak je to proto, že jsem kdysi dávno ve školních škamnech četla Petrolejové lampy od Havlíčka a osudovějsem si je zamilovala...a ještě navíc se také jmenuji Štěpánka jako ona hlavní hrdinka:-)))

Loučím se s vámi a kdo chce, nechť mi prostřednictvím komentáře zanechá vzkaz, ráda odpovím:-)

Štěpánka


Oblíbená barva: zelená
Přetrvávající nálada: klidná, mírná
Oblíbená činnost: lenošení
Oblíbený parfém: Kenzo Flower by Kenzo
Životní heslo: Když musíš, tak musíš...:-)



Příště můžeme nakouknout i k Tobě... Stačí napsat na adresu elapela@post.cz a něco zajímavého o sobě povědět :-)


2 komentáře:

  1. Ahoj, dakujem za tieto stranky, a ocenujem ze si sa na to dala a nejdes si cas na veci, ktore mas rada.ippolita

    OdpovědětVymazat
  2. ahoj,i já díky za tyto stránky a držím pěsti ať všechny zkoušky dopadnou o.k.Janca

    OdpovědětVymazat