Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

sobota 29. února 2020

Boucheron La Collection Orange de Bahia

Některé parfémy jsou tak trochu hlavolam. Jedním z takových je unisexová parfémovaná voda Boucheron La Collection Orange de Bahia, která dokáže zmást názvem i složením. Je možné, že při zjišťování toho, o čem tento parfém vůbec je, dokonce vytáhnete mapu.

I když se parfém jmenuje Orange de Bahia, což tedy znamená pomeranč z brazilského státu Bahia, dozvíte se od výrobce, že vůbec nebyl inspirován tímto místem, ale naopak drahým kamenem Mandarin Garnet, který pochází z Afriky. Po chvíli pátrání tak vyjde najevo, že parfémář Michel Girard chtěl nějak vyjádřit krásu tohoto kamene, který má žluté a oranžové odlesky a nenašel k tomu nic lepšího, než pomeranče z Brazílie. Hlavolam tohoto parfému by šel jednoduše vyřešit změnou názvu na Mandarin Garnet, ale jeho tvůrci to zkrátka vymysleli jinak.

Každopádně tento parfém voní opravdu jedinečně. Patří mezi nejzajímavější citrusové vůně, na které můžete narazit, a to především díky unikátní kombinaci pomeranče a kokosového mléka. Určitě stojí za vyzkoušení!

Žádné komentáře:

Okomentovat