Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

neděle 2. prosince 2012

Gucci - svět zavazadel a parfémů


Gucci je italská špička módního světa s jednoznačně rozpoznatelným stylem, vysokou kvalitou a výjimečnou krásou. V roce 1921 Guccio Gucci otevřel ve své rodné Florencii svůj první obchod s koženými zavazadly. V jeho tvorbě ho velmi ovlivnil několikaletý pobyt v Londýně a práce ve slavném hotelu Savoy, odkud nasál vytříbený vkus anglické šlechty. 

Během pár let si značka Gucci vydobyla takový úspěch, že přilákala sofistikovanou mezinárodní klientelu, jenž prahla po typických kabelkách inspirovaných jezdeckými brašnami, rukavicích, botách a páskách z dílny Guccia Gucci. Během těžkých let fašistického diktátu se v Itálii nedostávalo klasických materiálů na zpracování zboží, a tudíž musel Gucci hledat jiné materiály než jen kůži. A tak představil světu tzv. Bamboo bag, jež se stal prvním z Gucciho ikonických produktů a který si oblíbila jak světová smetánka, tak i celebrity. 

Po smrti Guccia Gucciho přebírají podnik jeho synové, kteří mají o poznání větší ambice a tak zanedlouho Gucci otevírá své butiky po celém světě. Do několika let se z Gucci stává módní gigant a už dávno nevyrábí jen tašky, ale také sluneční brýle, hodinky, dámské a pánské oblečení a v neposlední řadě také parfémy.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat