Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

sobota 13. února 2010

Maca - všemocný lék



Protože jsem homo experimentatoris, jala jsem se vyzkoušet něco výsostně exotického. A co že to je? No přece všedmocná Maca - zázračný kořen pocházející až z daleké Jižní Ameriky. Nejdříve pár nutných informací, až poté vám prozradím více... :


Oficiální informace:

Maca je kořenem Lepidium meyenii, rostliny z vysokých And Jižní Ameriky. Přezdívá se jí ,,peruánský ženšen,,, ačkoliv není s ženšenem druhově příbuzná. Maca obsahuje 60-70% sacharidů včetně vlákniny, zanedbatelné množství tuku a 10-14% vysoce kvalitního rostlinného proteinu, složeného z 19 aminokyselin včetně 7 esenciálních. Maca je velmi významným zdrojem minerálů a to především rostlinného vápníku, železa, draslíku a jodu, a obsahuje dále organickou síru, zinek, mangan, hořčík, fosfor, selen a měď. Co se týče vitamínů, obsahuje vysoký podíl vitamínu C (20g pokryje denní doporučenou dávku), niacinu a vitamínu B6, a obsahuje i řadu dalších B vitamínů, včetně malého množství B12. Maca je rovněž bohatým zdrojem fytosterolů rostlinných sterolů schopných odbourávat špatný cholesterol (jako jedna z jejich mnoha funkcí). Více však než pro vysoký obsah nutričních látek (kvalitní bílkoviny a minerály) si získala Maca svůj věhlas pro své účinky na lidský organismus.
Vědecké výzkumy prokázaly a potvrdily pozitivní vliv na plodnost a posílení libida, celkovou podporu sexuálních funkcí a impotenci.
Po celém světě se rovněž užívá k léčení či zmírnění menstruačních a menopauzálních obtíží. Občas se jí i přezdívá "přírodní viagra" pro její afrodisiakální účinky a schopnost léčby frigidity.
Celkově Maca navozuje rovnováhu hormonálního systému. Další výzkumy přisuzují Mace schopnost zlepšování paměti, zvýšení okysličení krve a nápravy funkce neurotransmitterů v organismu.
Dosud nejsou známy žádné vedlejší účinky či negativní efekty. Atlety je využívána ke zvýšení výkonu a podpoře vytváření svalové hmoty. Maca je sušena při nízkých teplotách, všechny výživné hodnoty jsou v ní tak zachovány. Přirozeně bez lepku. Země původu: Peru. 150g.

Zakoupeno zde: www.bioobchod.cz (mohu doporučit, velmi kvalitní komunikace a rychlé dodání)


No a jak jsem tedy dopadla? Po měsíci pravidelného používání jsou u mne účinky zatím zřejmě nulové. Partnera jsem zatím sexuálně nevyčerpala, když mohu, tak vstávám až v deset hodin ráno a dítě jsem také ještě nepočala (pravda, zatím se o to ani nesnažím ;-) ). Na druhou stranu nikdy nevím, co se v mém organismu změnilo - třeba si mé tělíčko samou radostí jen výská... Každopádně, pokud se nějaké viditelné účinky nedostaví ani po třech měsících (to víte, trochu jsem se zásobila) udělám Mace "pá pá" a v duchu si pouze řeknu, že když nepomohla mně, tak možná pomůže jiným...

Doporučuji/Nedoporučuji: tentokrát jsem na rozpacích (určitě si však kupte alespoň tři balení, která vám dohromady vydrží cca 2-3 měsíce a uvidíte, jak to zabírá na vás). Macu si však rozhodně zakupte v případě, že toužíte zažít tu nejnelahodnější chuť a milujete občasné pocity na zvracení ;-)

Pokud se přece jen nějaké ty účinky po dalších dvou měsících dostaví, ještě se tady ozvu :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat