Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

úterý 16. února 2010

Guerlain - Les Elixirs Charnels (Gourmand Coquin, Oriental Brulant, Chypre Fatal)



Les Elixir Charnels aneb Smyslné elixíry, to jsou původně tři (
Gourmand Coquin, Oriental Brulant, Chypre Fatal), dnes již čtyři (Boisé Torride) další exkluzivní vůně značky Guerlain, která si na podobné gurmánské vůně opravdu potrpí. Samozřejmě, že je opět neseženete jen tak někde ve vašem místním Prioru nebo bezejmenném obchodním centru na maloměstě. Dokonce je nehledejte ani v luxusních parfumeriích... Kde je tedy najít? Opět si pro ně bohužel budete muset zajet do Guerlainova butiku v Paříži nebo na několik málo luxusních míst v Evropě.


Ale abych dlouho nezdržovala, jelikož se vám jistě již sbíhají sliny, tady jsou tři recenze:


Gourmand Coquin představuje velice elegantní pojetí růžových bonbónů marshmallow, které všichni jistě dobře známe. Ne, nebojte se, nebudete vonět jako přeslazená růžová princeznička s mašličkami, bílým chundelatým psíčkem a nevinným úsměvem. Právě naopak, vaše nevinnost se najednou změní ve velmi chic slečnu, která si udržuje svůj přirozený šarm, svůdnost, ale i jistou dávku inteligence. Jestliže vás tento popis neuspokojil, tak vězte, že vůně plná vanilky, rumu, kakaa, koření a růže vás zcela jistě uspokojí...

Oriental Brulant je sice také velice gurmánská a "jedlá", ale úplně jinak. Narozdíl od Gourmand Coquin to není v žádném případě tak trochu lehkomyslná francouzská panenka, která se ráda toulá po městě a nakupuje v luxusních obchůdcích, ale již zralá žena, která ví přesně, čeho chce v životě dosáhnout a jak. Je šarmantní, mírně provokativní, s lehce exotickým vzezřením a především vkusně oblečená. Navíc miluje mandle, vůni sladké pryskyřice , kadidlo a vanilku a přesně takový je i její parfém - svůdný, bohatý, gurmánský, lehounce tajemný a nanejvýš přitažlivý...

Chypre Fatal je z těchto tří recenzovaných vůní nejméně gurmánská, přesto si však udržuje rovněž lehounce "jedlé" aroma. Je to dáno především díky sladké broskvi, která je jemně politá čerstvě rozpuštěným máslem a posypaná zkaramelizovaným cukrem. K tomu všemu si pak přimyslete nenápadné aroma růže ve spojení se zemitým pačuli... Tak co říkáte, ještě pořád si myslíte, že růže, hlína a broskev k sobě nepasují? ;-)


Vyzkoušeli jste? Napište svou vlastní recenzi nebo klidně jen názor do komentáře...


Žádné komentáře:

Okomentovat