Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

sobota 13. února 2010

Chanel


Chanel – módní legenda s typickou voňavou stopou

(Další světové značky najdete zde...)


Vyprávět příběh Coco Chanel je v dnešní době snad již zbytečné, zvláště po uvedení skvěle natočeného filmu v podání Audrey Tautou. Přesto je zde určitě ještě pár maličkostí, které nevíte, především v souvislosti s jejími neméně slavnými parfémy...

Slavná Coco Chanel toho ve svém životě nestihla zrovna málo – na počátku 20. století způsobila revoluci ve světě módě a obrátila život žen úplně naruby, pochovala totiž trend těsných korzetů a dlouhých sukní. Byla to právě ona, jíž vděčíme za klasický chanelovský kostýmek a kalhoty, které do té doby patřili čistě mužům. Proslavila se také černými pouzdrovými šaty (říkalo se jim „malé černé“), lakovanou bílou obuví s černou špičkou a sukněmi pod kolena. Nesmíme však opomenout ani její nejslavnější parfém Chanel No. 5, který ve světě vůní způsobil další velkou revoluci.

Coco Chanel, vlastním jménem Gabrielle Bonheur Chanel, se narodila v roce 1883 ve francouzském městečku Saumur. Od svých dvanácti let, po smrti matky ponechaná napospas svému osudu... (více si o značce a jejich parfémech přečtete zde - text viz dole pod nabídkou parfémů)


Poznámka: Jednotlivé vůně jsou podrobněji zrecenzovány zde a zde

Koupě: Vůně této značky koupíte výhodně zde



Žádné komentáře:

Okomentovat