Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

sobota 18. července 2009

Badgley Mischka



Badgley Mischka je známá módní značka, která si svého úspěchu užívá zejména v Hollywoodu, kde do princeznovsky, ale i elegantně laděných šatů obléká ty největší hvězdy počínaje Madonnou, konče třeba Jennifer Lopez.

Značka Badgley Mischka vznikla spojením příjmení dvou návrhářů: Marc Badgley a James Mischka se poznali při své práci pro jiné návrhářské značky. Své síly spojili již v roce 1988, kdy založili značku Badgley Mischka, která se však rozjížděla jen velmi pomalu. Až v letech devadesátých získala firma význačného investičního partnera Escadu, která jim pomohla vybudovat svou mezinárodní síť.



Světa parfémů se dotkli v roce 2006, kdy jim vyšla jejich první vůně jednoduše nazvaná Badgley Mischka. Je to vůně více než zajímavá. Připomíná ovesné pole, nad nímž právě zapadá krvavé slunce a okolo létají divocí ptáci. Nejvíce v ní vyniká osvěžující osmanthus, který je doplněn o bílé květiny a rybízovou marmeládu. Výsledek tedy působí jako lehce sladká květinová vůně s lehce kyselým nádechem.


Druhá vůně z roku 2007 se jmenuje Fleurs de Nuit a je to květinově hebce zelené mámení stvořené s jasmínu, pomerančových květů a broskve. Pro milovnice čarokrásně romantických něžných vůní a také skvostných flakónů je to parfém jako dělaný...


Bohužel třetí vůni z roku 2008 jsem ještě nestihla vyzkoušet, tak se dočkáte snad někdy příště...


Vyzkoušeli jste? Napište svou vlastní recenzi nebo klidně jen názor do komentáře...




Žádné komentáře:

Okomentovat