Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

čtvrtek 18. června 2009

Další letošní voňavá letní nadílka

A pokračujeme pěkně dál, tentokrát si neposvítíme na letní limitky, ale na vůně, které se právě nyní objevily v našich parfumeriích a které se ve světě vezdejším míní prý zdržet o něco déle... Dokdy? Dokud vy, zákaznice, budete mít zájem vůně kupovat...


Jako první si dáme rande s vůní Christian Dior Escale a Pondichery, novou sestřičkou Escale a Portofino, která se objevila na našem trhu teprve loni. Cood ní očekávat? Myslím, že především čaj ve všech jeho podobách - ve svěží, trpké a uklidňující. Kromě čaje, který tu ovšem není vůbec ve svém typickém hávu, bych zde zavětřila také štiplavý kardamon a pár svěžích lístků různých citrusů a zeleně. Escale a Pondichery je sice na můj vkus až příliš trpká, ale určitě bych se já v parfumeriích nevyhýbala, protože může nabídnout velmi originální alternativu všem nudným a tuctovým svěženkám.


Další v řadě jsou rovnou dva parfémy - Kenzo L´Eau par Kenzo Indigo Pour Femme a Kenzo L´Eau par Kenzo Indigo Pour Homme. Dámská verze zpočátku spíše osvěží, ale již po několika málo vteřinách rozkveze do vskutku něžné variace na jasmínové, lehce čokoládové, pudrové a ylangové téma. Myslím, že v této vůni se Kenzu povedlo spojit něhu, čistotu a jemnost a spíše orientální ingredience s mystickým nádechem. Pánská verze je však o poznání silnější a výraznější. Cítím v ní zejména citrusy ve spojení se slaným vetiverem a mužně kořenitými tóny korinadru. A celkové hodnocení? Obě vůně mne mile překvapily a jestli kolem nich míníte projít bez povšimnutí, děláte rozhodně velkou chybu...


A pak tady máme novou vůni od Cacharel - Cacharel Noa Dream. Rovnou k ní můžeme připojit další jemnou vůni, která se chce svou čistotou přiblížit oblakům - Moschino Ligt Clouds. Noa Dream je poměrně vyvážená, výrazná a osobitá krémová vůně, která vám nabídne bílé květy spolu s broskví a jemnou ovocně pepřovou harmonií. Moschino Light Cloud je však dle mého vkusu až příliš obyčejná, nic neříkající a navíc nevýrazná vůně, která vsadila na lotos spolu s jasmínem, což nemůže dopadnout jinak než průměrně.


Nakonec jsem ještě vybrala dvě vůně. Ralph Lauren Romance Always Yours je loňská novinka, ale objevila se u nás teprve letos. Do původí Romance má daleko, ale rozhodně není úplně k zatracení. Řadí se do kategorie moderných chyprových vůní a skutečně není v mnohém nepodobná vůní Narciso Rodriguez for Her. Narozdíl od ní je v ní však čokoládové pačuli a mnohem více sladších květin. Takže? Takže doporučuji k vyzkoušení ženám, které si libují ve sladších květinových vůní s velkou dávkou elegance a noblesy. Druhou vůní je Baldinini Woman, vůně světoznámé italské módní značky. Zařadila bych ji mezi líbivé sladké květinové vůně. Konkrétně tato v sobě snoubí jarní tóny hyacintu, jemný pepř na rozostření a svěží frézii.



Vyzkoušeli jste? Napište svou vlastní recenzi nebo klidně jen názor do komentáře...

Žádné komentáře:

Okomentovat