Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

neděle 10. května 2009

Novinky u maturity

Jelikož již brzy naším mladým (mou sestru nevyjímaje) začnou zkoušky dospělosti aneb maturita, rozhodla jsem se zasednout do maturitní komise a proklepnout horké voňavé novinky. Pro některé, jak už to tak chodí, maturita skončila pozitivně, někteří naopak prolezli s odřenýma ušima...


"Dobrej", vyjekla na mne drze unisexová vůně od Carly Fracci Hamlet. "A vy jste, prosím, kdo?" odvětila jsem slušně. "No, ani vám nevím, abych se přiznala. Jsem taková spíš chlapecká, ale zato svěže sladká a gurmánsky kořenitá." Zadumala jsem se a poté se zeptala: "No, zajímavé, ale povězte mi, zda jste se k maturitě naučila Shakespeara." Ona na to: "Jo, jo, být či nebýt..." Já: "No tak alespoň něco... Jste sice spíše do pánska, ale zato vám originalita a jistá nestoudnost neschází, proto vám dám za dvě."
"Ááá, další paní na holení, tentokrát J´Adore L´Eau od Diora." Ona: "Dobrý den, prosím, přišla jsem se vám předvést. Jsem sestřenice slavné J´Adore, jsem taková, jak bych to jen řekla, slušná, uhlazená, elegantní, poslušná... Pak snad ještě jde na mne poznat, že nejsem z rodu drogérkových svěženek a..." Já: "Stop, stačí... Prostě šprtka. Ovšem to nevadí, jste příjemná šprtka. Trochu mi vaší slavnou sestřenici připomínáte, ale jinak jste spíš takový květinový šumák, velmi svěží, intenzivní, čistý,výrazný a lehce do zelena. Květiny v sobě také máte. No, dávám vám tedy za jedna ;-) "
"Tak koho máme jako dalšího? No né, konečně nějaký nový Hugo - Hugo Boss Orange. A víte, že vy mi něco z dávné minulosti velmi připomínáte? No aby také ne, když jste téměř na chlup podobný jablečné Joop! All About Eve. Akorát jste o něco jemnější a také mi trošku připomínáte smetanovou pomerančovou zmrzlinu. Nejste vůbec špatná vůně, ale jelikož kopie ráda nemám, tak máte ode mne za dvě."
"No, podívejme se, dlouho očekávaný Versace Versense! Ale vy jste mne tedy nepotěšil, jste takový jakýsi řídký, sem tam pár citrusů, koření a zeleně, no kde nic, tu nic... Navíc dlouho nevydržíte a jste zaměnitelný s obyčejnými drogérkovými vůněmi. Hmm, tak já vám tu trojku tedy dám, ale s odřenýma ušima, jasné? ;-) "
"Jé, tak to je nádhera, slunečný Thierry Mugler Alien Sunessence! A víte, že vy voníte skoro jako stará citronová limonáda? Ovšem to není urážka, nýbrž pochvala. Navíc z vás cítím typický alienovský jasmín, letmé skořicové tóny a dřevo. Nu, co vám dát? Je to tak na jedničku až dvojku. Ale co, dám vám za jedna, ať máte z toho života radost;-)"
"My jsme prosím přišly rovnou tři, jestli navadí? Já na to: "No jo, známé tři letní limitky od Calvina Kleina - vodní a jemně kořenitá CK One Summer 2009, jemně až mýdlově květinová, také výrazně optimisticky a pudrově mimózová Eternity Summer 2009 a slušně utvořená ledově ohňová (cítím hlavně zázvor a jablko) CK IN 2U Heat. Holky, tak popořadě - za tři, za dvě a za jedna."
"Od Niny Ricci také rovnou více vůní? Proč nakonec ne? Nino Ricci Love, ty jsi mi zase nějaká přeslazeně a synteticky jablečná. Tedy nic moc, máš za tři. A ty růžová holubičko L´Air du Temps L´Air du Printemps, ty jsi mi také taková až příliš přeslazená (i když spíše sušší), podivně bílě květinově tuctová a nezajímavá, také ti tedy uděluji za tři. Holky, holky, příště to chce více snahy a fantazie, ju?"
"A poslední tu máme koho? No ne, Guerlaina! No jó, vlastně, další dvě Aqua Allegorie pro letošní rok." Ony: "Přejeme vám dobrý den. Já jsem prosím Aqua Allegoria Tiare Mimosa a tady to je moje kolegyně Aqua Allegoria Cherry Blossom." Já na to: "Hmm, ty první nejsi vůbec špatná, pěkná, jemná, sladce mimózová a navíc obklíčená příjemnými citrusy. Máš za jedna. Kdežto, ty druhá jsi mne nezaujala ani ždibíček. Přílíš mi připomínáš rozředěný třešňový sirup se studeným čajem. Takže za tři, nevadí?"



Uf, to byl ale náročný den, taková maturita vůní není vůbec žádná legrace ;-) A co vy? Jak by u vás dopadla maturita pro jednotlivé vůně? Prošly by? Pište do komentáře...


Žádné komentáře:

Okomentovat