Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

neděle 5. dubna 2009

Christian Dior Tendre Poison


Mýdlový jed...



Tendre Poison se jako jediný z verzí Poison na pultech našich parfumerií neobjevuje, jelikož se již před nějakým časem přestal vyrábět. Těžko říci proč, snad pro jeho ostrou mýdlovost...
Tendre Poison v překladu znamená jemný jed. Já bych však tento parfém za příliš jemný nepovažovala, jelikož v něm najdete poměrně pořádnou porci mýdlových tónů (zajišťuje je galbanum v hlavě parfému). Přesto to původní tuberźově orientální Poison není a můžete se spolehnout, že skrze mýdlo vám také prosvitne pár květin a především pomerančový tón...



O
ficiální informace od výrobce:

Skupina vůně: květinová

Rok uvedení: 1994

Reklama: zde


Složení parfému:

Hlava: mandarinka, galbanum
Srdce: frézie, pomerančové květy
Základ: santalové dřevo, vanilka


Výhodně koupíte zde



Vyzkoušeli jste? Napište svou vlastní recenzi nebo klidně jen názor do komentáře...


8 komentářů:

  1. kdysi jsem ho milovala, teď mám raději lehčí vůně
    L.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to pronikavá a opravdu dost mýdlová vůně. Není ale nijak nepříjemná a zakulatí se v charakteristickou vůni vzácných květin a zůstane stálá, nemění se. Na oblečení má velkou až nepříjemnou výdrž, volila bych na tělo a jen v létě zrána.

    OdpovědětVymazat
  3. Tuto vůni používám už deset let. Miluji jí. Je krásná, trvanlivá, a nemění se. Mě tato vůně sedí a i okolí jí chválí. Ještě poznámku k recenzi. Tato vůně se nepřestala vyrábět, vyrábí se pořád jen se přestala k nám dovážet. Těď se již opět na našem trhu objevuje.

    OdpovědětVymazat
  4. tuto vůni používám snad 15 let, i když se nedováží,vždy ji nějak seženu. Ze všech vůní,co jsem měla a mám /moc/ mi tato nejvíce sedí a okolí nejvíc chválí. Je sice intenzivní,ale má velkou osobitost a kdo s ní splyne,nikdy ji neopustí. Cítím z ní konvalinky i přesto,že je neobsahuje, nevím proč?

    OdpovědětVymazat
  5. Mě moc nesadla. Asi je to tou mýdlovostí, ale dávám jí ještě šanci. U Diora se mi líbí skoro všechno, tak doufám, že i tato, tak chválená, nebude výjimkou. Cítím jemné květiny a mýdlový podtón. Výdrž vysoká. Je to omamná vůně.

    OdpovědětVymazat
  6. Mýdlová mi nepřipadá, je květinová a má velkou výdrž, je luxusní. Sháním ji v zahraničí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dobrý den . mohla byste mi poradit . kde přímo v zahraničí prodávají tento parfém? děkuji J

      Vymazat
  7. Je krásná, výrazná, ale přesto decentní !!! Dostala jsem ji před lety od tatínka jako svůj první opravdovaý prafém. Hořce lituji toho, že už se nevyrábí nebo ano ?

    OdpovědětVymazat