Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

středa 11. března 2009

The Different Company Sel de Vetiver


Zjitřené mrtvé moře...


Sel de Vetiver je jedna z desíti (alespoň zatím v roce 2009) vůni malé nichové (luxusní) značky The Different Company, kterou založil slavný parfumér Jeana-Clauda Ellena a pro níž nyní pracuje také jeho nadaná dcera Celine. Sel de Vetiver je podle jejich slov její první voňavé dílo pro tuto značku. Předtím ještě spolu s otcem vytvořila parfém Jasmin de Nuit.
Celine Ellena se za svou práci nemusí vůbec stydět, jelikož právě tomuto jejímu prvnímu parfému byla vzdána velký pocta slavným americkým parfémovým recenzentem Chandlerem Burrem, který mimo jiné o vůni napsal: "Je to strhující vůně - parfém, který voní jako sůl, starobylá zvodeň a vápenec se stopou ginu a jalovce". S Chandlerem Burrem nemohu než souhlasit, jelikož Sel de Vetiver je skutečně velmi povedená a také povážlivě originální vůně se stopami zeleného, jemně zemitého vetiveru, soli, jemných citrusů a máslového kosatce. Vše dohromady zřejmě budete vnímat stejně jako Celine, která vůni popisuje jako z moře se vynořivší tělo, na němž po vysušení slunečními paprsky spočívají kapičky soli. Vůni také vykresluje jako kořeny vetyveru za deště.
Pakliže byste si tuto vůni rádi koupili nebo alespoň okusili, můžete tak udělat jak v Praze v pasáži Černá růže v obchůdku Madeleine, tak také v Brně na Zámečnické ulici číslo 8.


Podobné vůně: -

Sluší ženám: náročná, požitkářská

Alegorie vůně: moře

Typ vůně:

dřevitá


Ostatní atributy:

pačuli

kosatec

citrusy

Oficiální informace od výrobce:


Skupina vůně: dřevitě aromatická

Rok uvedení: 2006

Tvůrce: Celine Ellena

Reklama: není


Složení parfému:

vetyver, pačuli, kardamon, geránium, kosatec, libeček, grapefruit, ylang-ylang


Vyzkoušeli jste? Napište svou vlastní recenzi nebo klidně jen názor do komentáře...


Žádné komentáře:

Okomentovat