Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

pondělí 23. února 2009

Shiseido Feminite du Bois


Lesní ticho...



Feminite du Bois je snad stále ještě nejznámějším parfémem firmy Shiseido, který byl vyroben při příležitosti otevření nové luxusně strohé parfumerie v Les Salons de Palais Royal. Tehdy firma Shiseido nově spolupracovala s dnes již geniálním tvůrcem svých vlastních vůní Serge Lutensem, jenž stojí jak za návrhem flakonku, tak za vůní samotnou. Feminite du Bois je však také první vůní určenou k prodeji západním zákazníkům, předtím se firma zabývala dovozem vůní výhradně na Dálný Východ.
K návrhu Feminite du Bois Lutense inspirovaly procházky po exotických a tajemných uličkách v blízkosti jeho domu v Marrákeši. Zde, kromě místních vůní Maroka, je prý vzduch prosycen nezaměnitelnou vůni cedru z blízkého pohoří Atlas.
Feminite du Bois je skutečně postavena na ústřední tónině cedrového dřeva, které je zde klidné, vlhké, mírně nasládlé, ale zejména prosycené gurmánskými tóny skořice. Kromě těchto ingrediencí se také zcela bezpečně setkáte se švestkou a spoustou dalšího koření.
Feminite du Bois doporučuji především ženám, které si oblíbili Secret Obsession, jelikož si troufám říci, že Feminite du Bois je její mnohem dokonalejší podoba. Dále se možná zalíbí také klidným povahám s uměleckými sklony nebo jednoduše těm, jež mají rády výrazné skořicové vůně.


Podobné vůně: -

Sluší ženám: náročná, požitkářská

Alegorie vůně: ticho

Typ vůně:

orientální

dřevitá


Ostatní atributy:

skořice

koření

švestka

Oficiální informace od výrobce:


Skupina vůně: orientálně dřevitá

Rok uvedení: 1992

Tvůrce: Christopher Sheldrake/ Pierre Bourdon

Reklama: zde


Složení parfému:

Hlava: zázvor, skořice, hřebíček
Srdce: švestka, broskev, pomerančový květ, fialka
Základ: cedrové dřevo, santalové dřevo, vanilka, benzoin


Vyzkoušeli jste? Napište svou vlastní recenzi nebo klidně jen názor do komentáře...


Žádné komentáře:

Okomentovat