Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

pondělí 16. února 2009

Serge Lutens Santal Blanc



Zasněžené santalové dřevo...



Serge Lutens je skutečně všestranný člověk
- nejenže se proslavil svými fotografiemi, natočil také dva artové filmy, věnuje se vizážistice, módnímu návrhářství, ale především parfémům. V roce 2000 dokonce založil svou vlastní značku, jejíž parfémy jsou celosvětově považovány za jedny z nejoriginálnějších a nejkrásnějších. Na tvorbě parfémů se Serge Lutens podílí se svým osobním "nosem", parfumérem Christopherem Sheldrakem.
Serge Lutens rozděluje své vůně do dvou kategorií. První z nich je určena skutečně široké veřejnosti (export line; vůně v hranatých flakoncích) a prodává se v parfumeriích po celém světě, druhá z nich je exkluzivní (exclusive line; vůně ve flakoncích podobných zvonu) a najdete ji pouze v jeho pařížském butiku nebo si jednotlivé vůně můžete nechat z butiku poslat přímo domů.
Santal Blanc patří do tzv. export line a je to vůně zasněženého uklidňujícího santalového dřeva. Abych to však upřesnila, vůně se skládá z bílého santalového dřeva, které je proslavené svou hřejivou krémovou vůni dřeva, jemného koření a sladké skořice. Pro někoho se tato vůně může stát doslova požitkem, někdo ji naopak odsoudí pro její pronikavou sladkost a suché tóny.
Každopádně Santal Blanc je vůně výjimečná, netradičně sladká, místy až mysteriózní a nádherně krémová... Možná již proto, že v sobě obsahuje vzácné bílé santalové dřevo, které se dnes již většinou nahrazuje méně známými odrůdami či syntetickým santalem.


P
odobné vůně: -

Sluší ženám: náročná, požitkářská

Alegorie vůně: exotika

Typ vůně:

dřevitá


Ostatní atributy:

koření

skořice

santalové dřevo

Oficiální informace od výrobce:


Skupina vůně: cypřišově dřevitá

Rok uvedení: 2001

Tvůrce: Christopher Sheldrake

Reklama: zde


Složení parfému:

bílé santalové dřevo, skořice, pískavice řecké seno, růžový pepř, růže, jasmín, kořen kosatce, pižmo, benzoin, kopajvový balzám



Vyzkoušeli jste? Napište svou vlastní recenzi nebo klidně jen názor do komentáře...


Žádné komentáře:

Okomentovat