Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

úterý 24. února 2009

Lalique Nilang


Kvetoucí sníh...


Nilang je Laliqueův druhý parfém, jehož flakonek má připomínat lotosový květ na spirálovitém stonku. Bohužel mám pocit, že si firma Lalique opět více vyhrála se samotným flakonem a vůni malinko tzv. ošulila.
Nechci tvrdit, že vůně je špatná nebo nezajímavá, bohužel to je onen typ vůně, na který snadno zapomenete, jelikož vás ničím specifickým neupoutá. Nilang patří mezi lehké orientální parfémy a svým lehce gurmánským podtextem není nepodobná vůni Angel. Narozdíl od ní je ovšem svěžejší a bez zemitého tónu. Na druhou stranu je však křehká jako by skrze orientální tóny prosvítaly něžné náznaky teprve dozrávajícího květu. Z ingrediencí patrně ucítíte trochu vanilky, dřevité tóny ambry a poté neurčitou, spíš sušší směs květin.
Nilang si své příznivkyně zcela jistě najde (a určitě již našel), ale nebude se pravděpodobně zamlouvat ani příznivkyním orientálních vůní, ani fanynkám květinových, ovocných či svěžích parfémů. Hold tato vůně se nachází někde uprostřed a to doslova...


Podobné vůně: Thierry Mugler Angel

Sluší ženám: klidná

Alegorie vůně: křehkost

Typ vůně:

květinová

orientální


Ostatní atributy:

vanilka

ambra

květinová bomba

Oficiální informace od výrobce:


Skupina vůně: květinově orientální

Rok uvedení: 1995

Tvůrce: Gérard Anthony

Reklama: zde


Složení parfému:

Hlava: černý rybíz, meloun, broskev, růžové dřevo
Srdce: narcis, jasmín, růže, frézie, borůvka, lotos
Základ: vanilka, santalové dřevo, ambra, pižmo, pražené mandle


Vyzkoušeli jste? Napište svou vlastní recenzi nebo klidně jen názor do komentáře...


1 komentář:

  1. Tuto vůni jsem používala asi 3 roky a dodnes na ni nemohu zapomenout. Bohužel, se již nevyrábí a na žádnou jí podobnou vůni jsem dosud nenazarazila.

    OdpovědětVymazat