Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

čtvrtek 22. ledna 2009

Tommy Hilfiger True Star



Rozhodla jsem se napsat tři kolekce recenzí po deseti vůních, toto je druhá z nich. Pro sebe jsem si je nazvala "tři desatera parfémové šmejdířky". Ptáte se proč? Inu, oněch třicet vůní (a nejenom pouze těchto třicet) skutečně v parfumeriích naleznou jen ti nejpilnější - většinou jsou to vůně, které se nacházejí v dolních částech poličky, někde na okraji nebo jsou to zkrátka parfémy, jež stále buď neexistují v povědomí většiny uživatelek, nebo patří mezi tzv. rychle udělané "odnože" slavných vůní. Takže...takže tady je máte, třeba v některém z nich naleznete "tu svou osudovou"...



Mont Blanc - Femme de Montblanc


Tento parfém má opravdu nádhernou reklamu, očekáváte tedy něco ve stylu "femme fatale". Nakonec se z vůně skutečně vyklube lehce orientální, pudrová, fialově tajemná gurmánská vůně, která jistostojistě stojí za pozornost. Ve vůni se setkáte s delikátní skořicí, mandlově nasládlým heliotropem, směsicí květin a lehkými, nenápadnými ovocnými tóny. Zespoda pak proniký svůdné dřevo a něžně zemitý akord.




Jesus del Pozo - Halloween Water Lily


Jemná, sušší květinově průračná vůně, jejichž tóny místy připomínají prací prášek. To však neznamená, že je nepoužitelná, právě naopak, milovnice jemných liliových a bíle jasmínových vůniček možná zaplesají...





Gres - Caline


Čekala jsem, že Caline bude prostě naše česká kalina, bohužel/bohudík se zde jedná o pralinku. Vůně je poměrně líbivá, skrývá v sobě šťavnaté ovocné tóny (nejvýraznější je hruška a švestka), květiny a navíc velmi delikátní, jemně čokoládový tón.




Sonia Rykiel - Belle en Rykiel


Vcelku povedená orientálně kořenitá vůně. Je lehce "šmrncnutá" ovocem, zejména mandarinkou a černým rybízem, objevíte v ní také mandlový nádech heliotropu či kávovou stopu lehce zaprášenou levandulí a temným kadidlem.




Paul Smith - Women


Květinově zelená vůně s trpkým a velmi citrusovým akordem pelargónie. Není nepovedená, ale mnoho ženám pro svou zvláštnost jistě vonět nebude.






Tommy Hilfiger - True Star


Meloun, citrusy, sladký zimolez a smyslné pižmo, toť True Star Tommy Hilfigera. Zkrátka očekávejte sladší květinově ovocnou vůni zakulacených teplých slunečných tónů.






Yves Rocher - Fraicheur Vegetale Zimolez


Svěží květinově zelená vůně s bílými sladkými tóny zimolezu (angl. honeysuckle - sát med) a mýdlově krémovými aldehydy.






Torrente - My Torrente


Klasická květinově ovocná vůně s dominantními tóny svěží frézie, růže a pomerančového květu. Nepřekvapí, neuchvátí, nedojme...





Masaki Matsushima - Mintea


Žádný mentol prosím, jen krásný svěží zelený čaj v minimalistickém japonském flakonku.







Nina Ricci - Pretty Nina

Rozhodně neočekávejte povedenější vůni než je klasická Nina. Tato je již příliš přeslazená a příliš pudrově rozdrolená. Každopádně pokud máte rády citrusově svěží ovocné tóny v kombinaci s něčím vysloveně gurmánským jako je karamel, Pretty Ninu vyzkoušejte.





Některé z uvedených vůní koupíte výhodně zde

Žádné komentáře:

Okomentovat