Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

pondělí 15. prosince 2008

Borsari Violetta di Parma


Novodobé snění o starodávných věcech...


Violetta di Parma, ač se to možná nezdá, je velmi slavná vůně, která byla vyrobena italskými mnichy pro Marii Luisu, druhou manželku Napoleona Bonaparteho. Ta si zřejmě velmi libovala ve fialkách. Vůně, jejíž ingredience získal Lodovico Borsari, byla poté v roce 1870 vydána i pro "veřejnost". Ačkoliv je to již řada desetiletí a více než jedno století, parfém se jistě bude líbit i mnohým z nás, jelikož se jedná o nádherně sladce pudrovou fialku, která je prodchnuta zelenými tóny. A právě tyto zelené tóny mají na svědomí, že se v okamžiku přičichnutí přenesete do nefalšovaného, čerstvě zeleně fialového háje fialek. Vůně je sice v běžných kamenných parfumeriích nesehnatelná, ale přesto po ní zapátrejte alespoň na internetu, milovnice fialek jistě nebudou litovat...


Podobné vůně: Guerlain Meteorites

Sluší ženám: romantická

Alegorie vůně: sen

Typ vůně:

květinová

zelená

Ostatní atributy:

fialka

pudr

Oficiální informace od výrobce:


Skupina vůně: květinová

Rok uvedení: 1870

Reklama: není


Složení parfému:

fialka, růže, jasmín, konvalinka, hyacint, heliotrop, pižmové a dřevité tóny



Vyzkoušeli jste? Napište svou vlastní recenzi nebo klidně jen názor do komentáře...


2 komentáře:

  1. Mě tento týden přišla minaturka a moc se mě líbí, je jako jarní louka plná fialek. Nepřeslazená a něžná. Určitě se jí pokusím sehnat ve větším balení.

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherná vůně, velmi dlouhá výdrž, velmi jemná, decentní vůně fialek, naprosto originální, dá se sehnat v internetové parfumerii Galeona.

    OdpovědětVymazat