Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

sobota 8. listopadu 2008

Ralph Lauren Safari


Suchý africký vzduch, jímž prokvétá bujná zeleň...


Safari je druhý, ale zřejmě nejúspěšnější parfém Ralpha Laurena. Začíná ostře zelenou vůní s kousky ovoce jako je například velmi nápadná mandarinka. Ovšem vůně tato vůně je tak trochu chameleon nebo si s námi jen lehce hraje, protože její srdce je zcela jiné! Řekla bych, že až gurmánsky střižené. Zkrátka a dobře, kombinace růže, slaměného narcisu, pomerančového květu a špetky ylang-ylangu vytváří nepředvídatelně zajímavou, zemitou, těžkou, ale přitom neobyčejně svěží, jemně sušší (díky velkému množství dřev) kompozici. Safari není sice typicky krásná a chytlavá, co však o ní mohu říci je to, že je až neobyčejně originální, nádherně vyvážená a hřejivě jásavá. Safari bych doporučovala nosit i přes její ohromnou intenzitu především přes den, buďte však opatrné, když vůni budete nanášet, myslím, že klidně postačí jedna lehká kapka třeba někam na krk...


Podobné vůně: -

Sluší ženám: nevšední

Kategorie:

květinová

zelená

dřevitá


Oficiální informace od výrobce:


Skupina vůně: květinově zelená

Rok uvedení: 1990

Ocenění FIFI: Nejlepší parfém roku 1991


Složení parfému:

Hlava: pomeranč, černý rybíz, hyacint, narcis, mandarinka, galbanum
Srdce: jasmín, květ pomeranče, kosatec, májová růže, narcis, ylang-ylang
Základ: santalové dřevo, cedr, vetyver, pačuli, ambra




4 komentáře:

  1. Velmi výrazná vůně podobná nějaké vyluhované zelené bylině, voní hořce a po čase se mění v hladší, pryskyřičnou vůni. Nádherný flakon a úžasná výdrž, ale nebude se každému líbit.

    OdpovědětVymazat
  2. Tuto vůni už jsem v minulosti 2x měla, tehdy ještě v krásném flakonu vajíč.tvaru 25 ml,naplnitelném. Nyní jsem si ji po letech znovu připomněla v miniaturce a stále se mi moc líbí, zase si ji objednám. Našla jsem na netu obchod, kde je za výrazně nižší cenu než v jiných obchodech. Na vůni mě mj. zaujme počáteční hořkost.Je opravdu pro ty, kterým se nelíbí masově oblíbené vůně jako Cool Water, Moschino...apod.

    OdpovědětVymazat
  3. Děvčata, která jste ji vyzkoušela, napište zda ji lze k něčemu přirovnat. Jak na vůni reaguje okolí? Líbí se ?

    OdpovědětVymazat
  4. Tuhle vůni jsem si objednala na základě recenzí, už je to teda rok. A jsem z ní velmi nadšená. Ze začátku je to síla, ale po chvilce se nádherně rozvoní a vydrží vonět celý den. Předtím jsem používala DKNY Woman a Chloe 2008 a přítel mě nikdy nic na vůně neřekl, ale kladně, ani záporně, ale poprvé u Safari mi několikrát řekl, že nádherně voním...
    Opravdu mi už vadí masové parfémy a chci být originální, tak mám tři oblíbené, Safari, od Caharelu Eden a od Lancomu Poeme.. Krásné, těžké parfémy, které nemá každá druhá:))

    OdpovědětVymazat