Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

úterý 18. listopadu 2008

Giorgio Armani Onde Mystere



Nedávno se u nás v parfumeriích objevila Armaniho dlouho očekávaná "trilogie vůní; říše smyslů" (a trilogy of scents; an empire of the senses). Jsou to podle něj vůně inspirované Východem, tak se pojďme na to jeho dámské voňavé trio společně podívat...




Onde Mystere

fialový flakón, orientální pižmová, 2008

Složení: ambra, benzoin, kadidlo, marocká růže, koření, pižmo, vanilka

Onde Mystere má evokovat Střední Východu a krásu harémů. Mne bohužel neevokuje nic, zato cítím celkem povedenou, líbivou, ale ne příliš originální kompozici, jež do sebe vsála mnoho orientálního, ale zjemnila to natolik, aby nepůsobila příliš vyzývavě a aby se zalíbila i těm, kterým orientální vůně zrovna příliš nelichotí. Na své ceste Středním Východem a harémy tedy potkáte sladce vanilkovou vůni s jemnou dávkou koření, růže a kadidla (toho se dočkáte o něco později).


Onde Vertige

růžový flakón, orientálně květinová, 2008

Složení: frangipani, jasmín, pačuli, mandle

Druhý parfém je inspirovaný Indií, především její slavnou Kamasútrou. Kompozice je malinko těžší, teplá, s výrazným květinovým podtextem, ale přitom nesmírně křehká a tak akorát sladká. Výrazný je zde zejména jasmín, květ frangipani (květinový strom rostoucí na ostrově Bali) a mandle.



Onde Extase

zelený flakón, orientálně dřevitá, 2008

Složení:
cedr, mimóza, jasmín, narcis, bergamot, absolutní sezam

Třetí a poslední vůně má v nás vzbudit touhu dotknout se Gejšina umění. Onde Extase je velmi osobitá vůně s bohatým dřevitým akordem, který je zjemněn o velmi křehkou dávku nejrůznějších květů a něčeho tajemně krémového.



Konečný verdikt: Ačkoliv jsem se trochu bála, že Armani vytvořil něco tak průměrného a neosobitého jako jsou Sanderovy Style Pastels, nakonec jsem se dočkala vcelku příjemného překvapení. A moje osobní pořadí je následující: první místo jednoznačně a s velkou převahou získala Onde Extase, druhá je Onde Mystere a třetí skončila Onde Vertige.


Žádné komentáře:

Okomentovat