Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

pondělí 17. listopadu 2008

Christian Dior Diorella


Rozverný dámský čajový dýchánek...


Diorellu vytvořil parfumér Edmond Roudnitska, který ji považuje za jeden ze svých nejoblíbenějších výtvorů. Tvrdí se, že Diorella je mladší sestřička pánské Eau Sauvage, ale samotný parfumér s touto tezí nesouhlasí. Diorella je ze začátku velmi silně citrusová a bazalkově bylinkově svěží. Pro někoho to mohou být velmi nepříjemné tóny, ale další si v nich může přímo libovat. Po několika minutách Diorella krásně zjemní, přičemž vynikne nádherně medově hebce sladká broskev, která v této podobě může místy připomínat až moderní, broskvové ledové čaje. Dočkáte se však i jemné dávky sladkého zimolezu a spodních chypré tónů. Všechno toto vytváří velmi jemnou, uklidňující a nestárnoucí parfémovou kompozici pro milovnice jemných, lehce sladkých vůní.


Podobné vůně: -

Sluší ženám: klidná

Kategorie:

květinová

zelená


Oficiální informace od výrobce:


Skupina vůně: cypřišově květinová svěží

Rok uvedení: 1972


Složení parfému:

Hlava: sicilský citron, bazalka

Srdce: zimolez, broskev

Základ: vetyver, dubový mech


Výhodně koupíte zde


4 komentáře:

  1. Bylo by to fajn, jenomže Edmond Roudnitska byl muž, nikoli žena. To by bylo dobré si zjistit před psaním "zasvěcené" recenze. Jinak Diorella je nestárnoucí mistrovské dílo.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za upozornění. Ale netvrdím, že moje recenze jsou zasvěcené, chyba se prostě může stát... ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Naprostý omyl- zatuchlina nejvyššího kalibru obalená nějakou uvadající květinou. Putovala dál. naštěstí se někomu líbí. Nekupujte naslepo, chce to vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  4. Pro mě podoba s Edenem- zatuchlá, suchá a dusivá. Nějaké květiny tam jsou cítit, ale začátek je trpký jako grep a chce to nějakou vhodnou dobu a teplotu. Přijde mi zastaralá, ale patří mezi luxus i podle zahraničních recenzí. Snad se někomu líbí. Chypre - a to dost těžká. Cypřiš tam asi není, spíš dubový mech. Ostatně, chypre vůně nemají původ v nějakém cypřiši...

    OdpovědětVymazat