Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

pátek 3. října 2008

Christian Dior Poison


Těžká noc, těžké sny, lehké ráno...


Diorův "Jed" mi přesně zapadá do jeho velkého stylu. A ne náhodou mi svou náročnou, bohatou kompozicí připomíná také "volánková, bachratá" osmdesátá léta. Poison začíná trpkým růžovým dřevem a trochou šťavnaté švestky, brzy se však vymkne jejich kontrole a rozvine se jako bohaté mýdlovo-květinové aroma v čele s dominantní tuberózou, kterou si představte jako bohatě, omamně vonící květinu ne nepodobnou například gardénii. A pro koho je tento parfém vlastně stvořen? Pro milovnice bohatých, omamně a těžce vonících květinových pugetů...


Podobné vůně: -

Sluší ženám: nostalgická, melancholická

Kategorie:

květinová

mýdlo


Oficiální informace od výrobce:


Skupina vůně: květinově orientální

Rok uvedení: 1985

Ocenění FIFI: Nejlepší parfém roku 1987. Parfém zařazen do Síně slávy v roce 2000


Složení parfému:

Hlava: koriandr, švestka, anýz, růžové dřevo
Srdce: růže, tuberóza, ylang-ylang, jasmín, konvalinky
Základ:
cedr, vetiver, santal, pižmo, heliotrop, vanilka, opoponax


Výhodně koupíte zde


2 komentáře:

  1. Tento Poison je pro mě nejlepší. Připomíná mi nějakou tmavou vonnou mast, nasládlou se špetkou cedru a rozdrcenou švestkou. Spousta voňavých květin jen zaobluje charakteristickou vůni. Je to držák a stačí jen málo. Žádnou jinou vůni mi tato nepřipomíná a jako každý Dior je stálá od začátku až do konce.

    OdpovědětVymazat
  2. Včera jsem ho dostala dárkem...měl být k vánocům.Muž ovšem zakopupil Poison Midnight.Balení podobná avšak vůně hodně jiné.Tato vůně byla mým přáním je silná,krásná pro mně smyslná.Mužovi voní též ( fialový flakon).A poison Mindńigh ? Zůstane u mě stále v oblibě i když nebyl mým přáním .

    OdpovědětVymazat