Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

pátek 10. října 2008

Christian Dior Miss Dior


Procházka přírodou, která se pomalu, ale jistě začíná nadechovat...


Miss Dior je Diorovým úplně prvním parfémem, který měl spolu s jeho poválečnou módou oslavovat "new look". New look zřejmě proto, že na jedné módní přehlídce prý někdo zaslechl hlavního editora Harper´s Bazaaru, že řekl Diorovy: "To je úplná revoluce, drahý Christiane. Vaše šaty vypadají tak nově!" A tak new look udělal z Diora proslulého krále módy... Ale nyní již k parfému, pod jehož víčkem se již "new look" zřejmě neskrývá, za to si můžete vychutnat klasickou, zajímavou chypré vůni. Zpočátku můžete zřejmě dostat opravdický šok, protože se na vás zcela upřímně, bezelstně vyline dřevitě-zelená, těžká vůně. Do parfému se musíte "zaposlouchat", vnímat jeho jednotlivé akordy zvlášť a poté zase jako jedinečný neopakovatelný celek. Zpočátku ucítíte výrazné galbanum, tj. velice záhadně svěží, mírně jehličnatý zelený tón pryskyřice. Ovšem nezoufejte, již za několik málo minut se galbanum usadí, zklidní a začne jím prosvítat sice pořád těžký, ale již o poznání něžnější tón, kterému bude dominovat jasmín, trocha růže a narcisu. A "zespodu" samozřejmě, když jsme u chypré vůně, očekávejte především pačuli a další jemu podobné zemité a dřevité tóny. Miss Dior se zcela jistě nezavděčí všem, ale může se líbit všem milovnicím teplých, nádherně bohatých chypré vůní. A kam ji nosit? Do společnosti, na ples a večírky bych si ji asi nevzala, raději bych se s ní tiše mazlila někde v koutku na chalupě, někde v blízkosti ohně, deky a šálku teplého čaje s citronem.


Podobné vůně: -

Sluší ženám: náročná, požitkářská

Kategorie:

květinová

dřevitá

zelená


Oficiální informace od výrobce:


Skupina vůně: cypřišově zelená květinová

Rok uvedení: 1947


Složení parfému:

Hlava: gardénie, galbanum, aldehydy
Srdce: jasmín, růže, neroli, narcis, kosatec, karafiát, konvalinka
Základ:
pačuli, labdanum, dubový mech, ambra, santalové dřevo, kuskus, kůže


Výhodně koupíte zde


3 komentáře:

  1. Chvilku mi trvalo, než jsem jí přišla na chuŤ, prvních 15 minut ji fakt nemusím. Pak je to ale nádhera. Pro mne vůně čistoty, přírody, brzkého jara. Je přitom jemňoučká originální, nevšední, čarovná, ale nevtíravá,žádný bolehlav. Pro mne čistá. Jako když za jarního až letního rána brodíte bosýma nohama zrosenou trávu....

    OdpovědětVymazat
  2. Nostalgická, trochu chanelovská, ale jen na chvíli, pak se rozvoní do nějaké bylinné vonné masti, snad ta šalvěj, cítit karafiát a je noblesní. Stará dobrá značka.

    OdpovědětVymazat
  3. To bol môj prvý parfém z prvej výplaty.Je to parfém vznešených vôni

    OdpovědětVymazat