Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

úterý 30. září 2008

Cacharel Noa


Loučení s jarem, splín, který nevyléčilo ani jemné pohlazení léta...


Tak tuto vůni používala kdysi moje máma, která snad zkusila úplně všechno, co Cacharel vydal. Proto jsem byla zrovna na Noa zvědavá a nutně ji musela vyzkoušet. "Bohužel" je úplně stejná jako kdysi, můj nos se nezměnil. Připomíná mi povadlé kvítí, které se vlní okolo rezavých tyčí plotu a marně doufá, že je někdo zaleje. Zřejmě má všechno na svědomí cedrový mech, a koriandr, které vůní dodávají místy nepříjemný dřevitě kyselý tón. Přesto se tato vůně může někomu líbít, zvláště pro svou nekomplikovanost, čistotu a nenapodobitelnou dřevitě mýdlovou jemnost. K vůni noste nejlépe bílou nebo velice světlé barvy, abyste s Noa příliš nekontrastovaly.


Podobné vůně: -

Sluší ženám: klidná

Kategorie:

květinová
dřevitá
mýdlo


Oficiální informace od výrobce:


Skupina vůně: květinově dřevitá pižmová

Rok uvedení: 1998

Ocenění FIFI: Evropský parfém roku 1999


Složení parfému:

Hlava: bílé květy, benzoin, cedrový mech
Srdce: zelené tóny rostlin, koriandr, santal, kořeny kosatce
Základ:
mléčné pižmo, kávový hrášek, pačuli


Nejvýhodněji koupíte zde



3 komentáře:

  1. Vůni rezavého plotu a vadnoucích květin si představuji trochu jinak, ale to je věc názoru a chemie.Určitě se vůně na každém rozleží jinak.Pro mě je to vůně uklidňující,hladivá.Nesouhlasím s nejvýhodnější koupí. Dá se sehnat daleko levněji, stačí se rozhlédnout po netu:)

    OdpovědětVymazat
  2. Chápu, je to věc názoru, recenze je vždy v jistém smyslu subjektivní záležitost. Kdybych se třeba měla řídit podle slavného Oakse v jeho Zlaté knize parfémů, tak ve vůni vždy šlápnu vedle. Co se týče nejvýhodnější koupě, berte to prosím s rezervou, nevím co jiného na to říci. Každopádně na druhou stranu je tento e-obchod pohotový a můžete se na něj spolehnout. A pak má samozřejmě akce, kdy už se koupě třeba oplatí.

    OdpovědětVymazat
  3. Všude se píše, že existuje diametrální rozdíl mezi EDT a EDP a asi to tak bude. Já zřejmě zkoušela v parfumerii EDP, protože to bylo něco úděsného, vůbec se mi nelíbila. Jen jsem se sama sebe ptala, kde je ta jemnost, kterou se Noa proslavil, cítila jsem pouze nějakou nepříjemnou kyselost; ale vůni ve formě EDT bych nezavrhovala, protože všude píší, jak je nádherná..Asi ji budu muset jít hledat :)

    OdpovědětVymazat