Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

pátek 30. října 2015

Paco Rabanne Olympea



Nová dámská vůně Paco Rabanne Olympea  je velmi ženská a provokativní. Její smyslnosti jen tak nikdo neodolá. Vůně Olympea symbolizuje ženský trumf, vítězství a sílu ženy -bohyně. Růžovo-zlatý flakon vás uchvátí stejně jako aroma ukrývající se uvnitř.

Nejdříve vás do děje vtáhnou šťavnaté tóny hravého pomeranče. Zázvor dodává vůni hřejivost a podtrhuje její vášnivý náboj. Jemné jasmínové aroma působí velmi smyslně a něžně. Ve vanilkovém srdci vůně se ukrývá celkem netypická ingredience a tou je sůl, která vnáší do tohoto parfému opravdové vzrušení a výjimečnost. Základem vůně prostupuje aroma podmanivého santalového dřeva a kašmíru. Vše je doplněnou živočišnou ambrou.

Tento parfém je jako stvořený pro všechny sebevědomé a ctižádostivé ženy. Perfektně se hodí ke kostýmku  do práce, i a romantickou schůzku.


Hlava: pomeranč, jasmín, zázvor

Srdce: sůl, vanilka

Základ: santalové dřevo, kašmírové dřevo, ambra


úterý 20. října 2015

Trussardi My Scent



Novinka od Trussardi s názvem My Scent působí velmi lákavě, a to nejen právě svým názvem, ale také vzhledem. Milovnice hravosti a růžové barvy totiž nemůžou přehlédnout sladce laděný flakon, který již z dálky vyniká mezi ostatními. 

Podle výrobce by měl tento parfém vyjadřovat nejsmyslnější podstatu každé ženy. Vůně My Scent by se potom měla stát takovým okouzlujícím podpisem, či stopou každé ženy. Velmi působivý flakon vůně je opatřený výrazným růžovým uzávěrem ve tvaru rozprašovače. Nic pro sportovně založené ženy, zato romantičky zajisté dají tomuto parfému šanci. 

 Parfém Trussardi My Scent nalákal i mě, i když značka Trussardi není zrovna mým favoritem. Opravdu mě zajímalo, jak voní a tak jsem si obstarala vzorek z jedné parfumérie. Velmi mile mě překvapila sladká hruška v úvodu. Velmi často se totiž do parfémů nepřidává a já myslí, že je to škoda. Každopádně je jasné, že hruška je opravdu velmi sladká, takže asi ne každý je z této volby ingrediencí v úvodu vůně nadšený. Po hrušce se ve vůni začaly postupně rozehrávat jemné květinové tóny šeříku, růže a heliotropu. Základ vůně je jak jinak než dřevitý. Namísto typického santalu ovšem bylo protentokrát zvoleno kašmírové dřevo. Ať je již tato vůně pro někoho přeslazená nebo ne, všimla jsem si, že má velmi krátkou výdrž a během odpoledne se dokáže téměř vytratit z pokožky. Ani na oblečení není výdrž nijak převratná. Takže nakonec bude asi tohle největším mínusem této novinky. U jste vůni My Scent vyzkoušeli?

středa 14. října 2015

Lolita Lempicka Sweet



Dámská vůně Lolita Lempicka Sweet mi udělala velkou radost. Už jen když jsem si četla na internetu to složení – třešně, cukr, kakao...bylo mi jasné, že tohle bude neodolatelná gurmánka, na kterou budu ještě několik dní myslet poté, co ji ozkouším v obchodě...

Když jsem se tedy k vůni Sweet konečně dostala a v parfumérii jsem si jí stříkla na zápěstí, ihned jsem ucítila velmi intenzivní sladké třešňové akordy, což se samozřejmě dalo čekat. I když se jednalo o opravdu sladké aroma, nebylo to nic, z čeho by vás okamžitě rozbolela hlava, spíše to bylo velmi osvěžující. Poté se ke slovu přihlásily jemné květinové tóny a kakao, které ale není moc výrazné. Možná jsem čekala, že bude výraznější, ale zase je pravda, že takto už byste si vůni Sweet mohli splést s otevřenou bonboniérou, takže je ta malá dávka kakaa vlastně akorát vyvážená. Základ vůně je dřevitý a také nechybí pižmo...

Dámská vůně Lolita Lempicka Sweet má velmi dobrou výdrž. Když si jí stříknete na oblečení, budete ji cítit celý týden. I na kůži vydrží celkem dost intenzivní od rána do večera. Pokud jste milovnice sladkých vůní a zejména třešní, potom teto parfém určitě vyzkoušejte! Myslím, že litovat nebudete..

čtvrtek 8. října 2015

Tipy na podzimní vůně



Podzim je tu a s ním i podzimní vůně. Které jsou moje srdcovky?
  
Thierry Mugler Alien – mimozemšťanka v lese – tak přesně takto bývá velmi často popisována atmosféra a vůně tohoto neotřelého parfému. I já bych tuto vůni takto charakterizovala, jelikož její magičnost a dřevitost zkrátka nelze přehlédnout. Tajemný šmrnc tohoto parfému je podle mě pro podzim jako stvořený.
 
Lolita Lempicka Lolita Lempicka – tato vůně vás opět zavede do lesa, tentokrát mezi divoženky a jeleny. Velmi sladké, výrazné aroma této vůně dokáže na podzim vykouzlit úsměv na rtech a zahřát. Ideální volba pro originální romantické ženy. 

Thierry Mugler Angel – tento slaďoučký parfém je vhodný spíše na konec podzimu, když venku přituhne. Následně vás skvěle doplní i během zimních měsíců. Parfém Angel je již naprostá legenda mezi vůněmi, myslím si ale, že jen tak neomrzí. Jedno se mu totiž odepřít nedá -  je prostě jedinečný!