Vůně jsou maličké světy, které odhalí svá tajemství jen tomu, kdo je bude milovat...

středa 28. ledna 2015

Co mě zaujalo v lednu v parfumerii?



V poslední době jsem neměla moc času zkoušet nové parfémy a tak jsem se rozhodla jen pro takovou krátkou návštěvu parfumérie. Co mě zaujalo? 

Zaujal mě především nový dámský parfém od Valetina, jehož výrazný růžový flakon zkrátka přehlednout nelze. Kdo by neměl rád vůně od Valentina a jeho důmyslné originální flakony, které by se mohly prodávat už jen jako dekorativní předmět na poličku. Nová růžová vůně Valentino Valentina Rosa Assoluto je vážně skvostná. Ukrývá totiž v sobě takové ingredience, jako je šafrán, pralinka, maliny, růže a květy pomerančovníku. Vše je podbarveno hřejivými tóny vzácného dřeva. Tato vůně je velice sexy a mohla by se velmi snadno stát srdcovkou.
 
Za zmínku ještě stojí nová Bottega Veneta Knot, která má sice o něco
nenápadnější flakon, zatímco jeho uzávěr vás zaujme určitě. Ono to „cosi“ na vrchu flakonu je totiž tradiční uzávěr kabelek značky Bottega Veneta. Tato vůně je velice elegantní, umírněná a zároveň přitažlivá. V jejím složení není nic, co by mohlo tuto harmonickou vůni pokazit, nebo ji udělat neúnosnou. Můžete se těšit na notnou dávku citrusů, klementinek, růží, levandule a pivoněk. Tuto vůni byste mohli koupit i naslepo jako dárek. Myslím, že sedne každé elegantní ženě, která si potrpí na klasiku.

pátek 23. ledna 2015

Gucci Première Eau de Toilette



Pokud hledáte skutečně elegantní, lehkou a zároveň zářivou vůni, potom vyzkoušejte novinku Gucci Première Eau de Toilette, která je ideální pro každodenní nošení.


Tato jedinečná dámská vůně Première Eau de Toilette v sobě dokonale kombinuje květinové a citrusové tóny, které působí svěže i lehce zároveň. Ve svém úvodu nejprve tato vůně představí magické květy pomerančovníku, které jsou doplněné esencemi bergamotu. Vše je zalito prvotřídní šampaňským. Následně vás okouzlí srdce vůně, které se skládá z vzácné bulharské růže, hedvábného jasmínu, rozkvetlé frézie a drahocenného pižma. Závěr vůně je tvořený exotickým pačuli, hřejivým dřevem a esencemi kůže. 

Vůně Gucci Première Eau de Toilette je neobyčejně smyslná, živočišná a zároveň vytříbeně jemná. Své nositelce propůjčuje svůdnost a jas. I přes svou lehkost má velice dobrou výdrž. 

Neotřelé složení s vůní šampaňského činí z tohoto parfému skvělý doplněk pro slavnostní příležitosti. Ideální je ovšem také tehdy, pokud si chcete dopřát pocit luxusu jen tak, doma či v práci.....
Hlava: květ pomerančovníku, bergamot, šampaňské
Srdce: pižmo, bulharská růže, jasmín, frézie
Základ: pačuli, kůže, dřevěné tóny

čtvrtek 15. ledna 2015

Marc Jacobs Daisy Delight



Marc Jacobs nabídnul světu před pár lety absolutní trhák a srdcovku mnoha žen- vůni Daisy. Bylo jen otázkou času, kdy slávu této vůně opět připomene nějakou speciální edicí. A ta edice je tu – jedna z čerstvých novinek Marc Jacobs Daisy Delight na vás nyní vykukuje v každé lepší parfumerii....
Tato vůně je takovou svěžejší variantou původní Daisy. Evokuje zářivou kytici z čerstvě nasbíraných květů a pulzuje v ní pozitivní atmosféra. Parfém Marc Jacobs Daisy Delight se otevírá rozpukem květu kdoule a kosatce, společně s rozzářeným křupavým červeným jablkem. V závěru naleznete sluncem vysušená dřeva a pižmo, které vytváří hřejivé smyslné objetí.

Na tomto novém ztvárnění vůně Daisy se mi líbí zejména její roztomilý půvabný flakon s květy na uzávěru, tentokrát v jiném barevném provedení, nežli jste u notoricky známé vůně Daisy zvyklí. Za mě palec nahoru.

Hlava: frézie, jablko, kdouloň obecná
Srdce: gardénie, pivoňka, kosatec
Základ: santalové dřevo, pižmo, cedr

pátek 9. ledna 2015

Lanvin Eclat D´Arpege Pretty Face



Pro milovníky oblíbené dámské vůně Lanvin Eclat D´Arpege přináší Lanvin něco nového a velice nápaditého v podobě parfému Lanvin Eclat D´Arpege Pretty Face, který vás v první řadě  naprosto zaujme svým originálním vzhledem....

Nápaditý a velice hravý flakon vůně Lanvin Eclat D´Arpege Pretty Face je ozdobený kresbou dámských očí se svůdně našpulenými rty. Kresba má tak trochu nezbedný ráz a nafialovělý odstín flakonu zároveň evokuje původní Lanvin Eclat D´Arpege.

Okolo hrdla má parfém uvázanou fialovou mašličku a na uzávěru je červený zářící kamínek evokující rubín. Toto neobvyklé estetické ztvárnění flakonu navrhnul Alber Elbaz.

Dámská vůně Lanvin Eclat D´Arpege Pretty Face zůstává poměrně věrná své předchůdkyni. Je ovocně-květinová, svěží a plná optimismu. Jedinečná kombinace citrónu a lístků zeleného čaje je doplněná květy broskví a pivoněk. Celý koncept je dotvořen bílým pižmem a hřejivým cedrem.

Hlava: citron, šeřík
Srdce: květ broskvoně, višeň, osmanthus, čaj, pivoňka
Základ: pižmo, jantar, cedr